Medicul de gardă

Când ar trebui diversificată dieta bebelușului

151
Când ar trebui diversificată dieta bebelușului - 21martiemediculdiversifalimentat-1363878945.jpg

Articole de la același autor

"Am alăptat aproape două luni de zile, acum bebicul are patru luni și 16 zile și vreau să trec pe diversificare. Mi s-a spus că e cam devre-me, că nealăptarea nu e un motiv să fac asta. Când ar trebui de fapt începută diversificarea, că am auzit tot felul de păreri?" (Ioana Nedelcu).

v v v

Având în vedere că în cazul copiilor, sistemul imunitar este imatur, iar bolile aparatului digestiv îi fac mai sensibili la ceea ce mănâncă, dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed apreciază că mamele trebuie să se preocupe ca micuții lor să primească o alimentație sănătoasă de la o vârstă fragedă, dieta bebelușului fiind la fel de importantă ca a copiilor mai mari sau a persoanelor adulte.

Referitor la momentul începerii diversificării dietei bebelușului, acesta nu trebuie să fie înainte de a cincea lună de la nașterea lui. Cum ar trebui să se procedeze? Se vor introduce progresiv alimente noi, care apoi vor face parte din dieta obișnuită a bebelușului. Alimentele trebuie introduse unul câte unul, la una-două zile distanță între ele. Un factor determinant în alegere produselor trebuie să fie și gustul copilului, căci este extrem de important să mănânce cu plăcere ce i se oferă, nicidecum forțat să înghită.

"O variantă sănătoasă este combinarea laptelui cu legume pasate și adăugate în sticla bebelușului, aproximativ o lingură de supă la fiecare masă. Apoi, cantitatea se poate dubla după circa cinci zile, când legumele se pot transforma în piure. După acest interval, copilul poate consuma o masă conținând 100 grame de legume zilnic. De recomandat sunt dovleceii, morcovii și fasolea verde. Cât privește fructele sunt permise doar fierte înăbușit" – a completat medicul.

Informații despre ce ar trebui să cuprindă dieta bebelușului după șase luni puteți afla dintr-o ediție viitoare a ziarului nostru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4024 secunde