"Când dau repartitoarele rateuri?"

741
1
Dacă unele voci susțin, fie și fără argumente, că instalarea și exploatarea repartitoarelor de costuri constituie o afacere profitabilă doar pentru firmele cu acest obiect de activitate și un loc de muncă pentru cei care se ocupă de citirea datelor, alții vin cu cifre concrete și contrazic aceste supoziții, cu riscul de a-i deranja pe cei din prima tabără.

Asupra acestui aspect a dorit să atragă atenția ing. Lucian Bucur. Ca specialist, cititorul nostru ne-a spus că înțelege mai ușor ce se întâmplă cu aceste repartitoare și cu buzunarele oamenilor după ce contoarele au fost montate.
Cât privește asociațiile de proprietari, care stăpânesc regulile după care funcțio-nează contoarele de costuri pentru căldură, acestea susțin că... afacerea este aducătoare de beneficii: "De când cu gigacaloria gigant de la Constanța și scumpirile de toamnă pe linie, cu toate că mai e până dau căldură, e normal să ne gândim cum să facem ca să plătim mai puțin la iarnă. Pentru cei care cred că dacă ți-ai pus repartitoare și-atât, vă garantez ca și cunoscător că economia există, însă nu pe măsura așteptărilor. Ba, dimpotrivă, ajungi să crezi că ai luat țeapă, că înainte plăteai mai puțin! Sunt uluit la câte bârfe aud în scara blocului, mulți își dau cu presupusul… că aia… că ailal-tă, dar ei nu prea știu cu ce se mănâncă sistemul ăsta, și o spun cu părere de rău și, mai ales, fără infatuare".

Regulile trebuie cunoscute
Cu alte cuvinte, cititorul nostru susține că nimeni nu-l poate convinge că reparti-toarele n-ar fi eficiente și nici că toți cei care le dețin cunosc sau respectă ad literam regulile de funcționare. De aceea, le recomandă celor care au făcut deja această investiție ca în intervalul rămas până la furnizarea căldurii, să se pună cu burta pe… cartea tehnică și să învețe toate chichițele de exploatare: "E o propunere de bun simț, sunt acuzat degeaba de unii vecini, n-am interese ascunse cu vreo firmă de repartitoare. Fără respectarea cu strictețe a tuturor regulilor din acea carte, pe care o avem fiecare, mereu vor fi situații albe și situații negre... Le spun și cu această ocazie, repartitoarele dau rateuri dacă nu li se cunosc chichițele!" 


Comentează știrea

Flori
12 octombrie 2012
Intrebare

Poate sa imi explice si mie cineva , de ce aceste minunate repartitoare inregistreaza orice sursa de caldura !!?? Adica , zilele astea avnd un bebelus in apartament am bagat un calorifer electric in dormitor , ca sa constat ca deja am inregistrat pe repatitor deja 2 mii si ceva de unitati !!! OARE ESTE NORMAL !!!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Stire din Social : Repartitoare sau debranșare?
Pagina a fost generata in 0.3862 secunde