Ce nemulțumiri mai au constănțenii

785
1
Ce nemulțumiri mai au constănțenii - 11octfondnemultumiri-1349971817.jpg

Articole de la același autor

Supapa nemulțumirilor constănțenilor pare greu de închis, iar celor mai mulți le este neclar cum se vor descurca în această iarnă, cum vor face față nevoilor copiilor aflați pe băncile școlii, tratamentelor medicale, spărgătorilor de locuințe, tâlharilor la drumul mare, coșului zilnic etc. etc. Ajunși pe o stradă înfundată, ei și-ar dori ca autoritățile locale să li se adreseze direct, cu o întrebare simplă: "Oameni buni, mai puteți?"


Toată lumea știe că de la o cam-panie electorală la alta, promisiu-nile candidaților sunt și mai fanteziste, mai deșănțate, unii mer-gând până acolo încât promit că vor planta pomi fructiferi pe marginea drumurilor ca să aibă oamenii ce mânca sau le vor trimite prin poștă cupoane pentru analize medicale gratuite. Ca să nu mai vorbim că tot în perioada electorală, cutiile poștale ale votanților sunt sufocate cu tot felul de corespon-dențe din care… curg lapte și miere. 


"Coborâți cu picioarele pe pământ!"

Sătulă de acest "circ", Ioana Ivan le face o sugestie atât "capilor" autorităților din orașul și județul nostru, cât și candidaților la par-lamentarele din decembrie: "Așa cum candidații îmi cer votul, și eu le cer ca în locul promisiunilor pe-nibile, trăsnite (pe hârtie scumpă, care costă), cu care ne bom-bardează cutiile poștale în fiecare campanie electorală, să ne pună o hârtie în care să ne întrebe simplu: «Oameni buni, mai puteți? Cu ce vă putem ajuta să vă fie un pic mai ușor?». Apoi să vină să colecteze răspunsurile din cutiile în care le-au lăsat. Dacă vor face efortul ăsta, vor afla neapărat care sunt adevăratele probleme, și care este procentul celor care-și duc zilele de azi pe mâine. Mi-a venit ideea asta după ce am aflat din presă că prețul gigacaloriei la Constanța va fi la fel de mare ca anul trecut, numai că domnul primar Mazăre se bate cu pumnu-n piept că dumnealui îi va subvenționa tot pe cei săraci, nu pe proprietarii de Mercedes sau Q7. Îl informez pe domnul primar că mi-am vândut mașina modestă pe care o aveam ca să-mi țin copilul la facultate, iar subvenția o pier-dem pentru că depășim baremul cu 18 lei. Pe familia mea cum o va ajuta să treacă iarna, turnându-ne verzi și uscate? Coborâți cu pi-cioarele pe pământ, oameni care ne conduceți!".

"Luxul în care se moare cu zile!"

Cristina Lungu a avut, recent, o problemă serioasă de sănătate cu mama sa: "N-am fost demult la Urgență, nu mai e jegul de altădată. Occident, nu alta! Totul renovat, frumos… Plus că în spital sunt multe secții renovate. Credeți-mă că și personalul a fost foarte amabil, dar toate astea nu ajută mai deloc, din moment ce trebuie să-ți cumperi singur tratamentul de la A la Z. Nimeni nu te întreabă dacă ai bani, dacă îți bate execu-torul băncii la ușă, dacă ți-ai trimis copilul la școală fără pachețel... O doamnă care făcea injecții mi-a recomandat să-i întreb pe condu-cătorii țării de ce trebuie să-și cumpere bolnavii medicamentele și toate alea? Eu îi întreb pe con-ducătorii orașului la ce ne servește luxul în care se moare cu zile?". Femeia are un puternic gust amar când își amintește că la alegerile pentru primăria Constanța din acest an, votanților li s-au promis cupoane pentru analize medicale gratuite: "Am primit o grămadă de scrisori cu promisiuni la cutia poștală. Nu mai știu ce candidat promitea analizel gratuite, poate chiar domnul Mazăre, nu știu… Le-aș recomanda să se lase de sportul ăsta jalnic cu ocazia alegerilor din iarnă, ar fi mai decent…".

Brambureala din zona gării

Veronica Stelian locuiește în zona gării CFR, respectiv a Auto-gării Sud. Brambureala, agitația, mizeria și gălăgia infernală din acest perimetru îi fac viața un iad. Femeia nu înțelege de ce poarta de intrare în oraș "se descalifică zi de zi prin mizeria din preajma spațiilor comerciale, parcările dezorganizate, transportul haotic. Toate astea ne obosesc teribil. Agenții economici se plâng că trebuie să cotizeze nu știu unde, iar noi ne plângem că e încurajat comerțul dubios, plus că trotuarele, de o parte și de alta, sunt sufocate de negustori ambulanți care vând tot felul de prostii și își fac reclamă cu voce tare, alții chiar ajutân-

du-se de goarnă. Autoritățile nu văd? De ce nu ne întreabă nimeni dacă mai rezistăm în balamucul ăsta? Să vină domnul primar, să țină o audiență publică, o să fie surprins!".

Astăzi ne oprim aici, cu promi-siunea că lunga listă a nemulțu-mirilor va fi redeschisă într-o altă ediție a ziarului nostru. Până atunci, oamenii așteaptă ca "mai-marii" autorităților locale să le adreseze acea întrebare simplă: "Oameni buni, mai puteți?".


Comentează știrea

MASINA CU SOLDATI SMURD
12 octombrie 2012
RUGAMINTE

VA IMPLOR,LUATI-L PE "EDILUL"MAZARE,LEGATI-L SI DUCETI-L PLOCON LA BUCURESTI DE UNDE A VENIT !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Constănțenii nu se înghesuie la referendum
Pagina a fost generata in 1.0145 secunde