Veterinarul pe recepție

Când devin pisicile un mare pericol

465
2
Când devin pisicile  un mare pericol - canddevinpisici-1391530285.jpg

Articole de la același autor

"Mie nu mi se pare un capăt de țară ca o pisică să mai aibă și ea niște căpușe. Am crescut cu pisici și știu ce înseamnă. Numai că nora mea nu e de aceeași părere și a scos pisica afară, pe gerul ăsta. N-are carnet de sănătate, n-am fost niciodată cu ea la veterinar, s-a aciuat în curtea noastră…".
v v v
Este adevărat că planează multe prejudecăți în jurul animalelor de companie, de care oamenii se bucură de când lumea. Însă, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu atrage atenția că lucrurile nu sunt deloc simple. Mai exact, s-a dovedit că aceste căpușe sunt deosebit de periculoase, mai ales pentru copii, din cauză că reprezintă o sursă pentru diverse afecțiuni, unele de-a dreptul foarte grave sau, și mai rău, mortale, care se pot transmite și omului. În aceste condiții, veterinarul recomandă ca stăpânii să manifeste atenție sporită în astfel de situații și să meargă cu pisica la un cabinet de specialitate. 
Din păcate, indiferent dacă mediul în care trăiește o pisică este curat, se poate foarte bine ca persoanele din familie să aducă în casă, pe haine, pe încălțăminte, un purice, o căpușă sau alte vietăți.
Pentru a înțelege că nu este vorba despre cazuri izolate, medicul a precizat că jumătate dintre pisicile care ajung în cabinetele veterinare cu purici sau căpușe trăiesc în apartamente de bloc. 


Comentează știrea

hmmm
5 februarie 2014
pisicile

sunt foarte periculkoase, de cand maidanezii sunt luati in colimator... Nu?

Lasati pisicile in pace !
5 februarie 2014
Da, da....

Copil fiind , ma duceam la bunici in fiecare vara...adunam toate pisicile din curte si dormeam bot in bot cu ele , n-am avut nici pe draqu ! Acum am 40 de ani si sunt sanatos tun ! Dar nu mai dorm cu pisicile in pat :))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4559 secunde