Medicul de gardă

Când e momentul să ne îndreptăm dinții strâmbi

316
Când e momentul să ne îndreptăm dinții strâmbi - 27septmedicul2-1380303036.jpg

Articole de la același autor

"Îndreptarea dinților este posibilă numai la copii? O persoană de 32 de ani mai are vreo șansă ca să-și îndrepte dinții și prin ce metodă?" sunt dilemele unei cititoare, care și-ar dori ca dinții să nu mai fie atât de înghesuiți și strâmbi.

Încă din perioada schimbării dinților de lapte cu cei definitivi, la copii, pot să apară probleme de aliniere a acestora pe arcadă, iar părinții să nu ia nicio măsură, lăsând lucrurile așa cum sunt. Din păcate, dr. Ioan Mușat, medic primar stomatolog atrage atenția că așa-numite înghesuiri dentare, de o gravitate mai mică sau mai mare, creează problemele. Unele țin de curățarea ineficientă a danturii, deoarece suprafețele acestora sunt greu accesibile periajului și aței dentare. Nu e de mirare că în aceste condiții, încă de la vârste fragede, pot apărea semnele bolii parodontale care, în timp, duce la căderea dinților. De aceea, ideal ar fi ca problema să fie rezolvată imediat ce a fost sesizată.


Tratament la orice vârstă

Asta nu înseamnă însă că deși majoritatea oamenilor cred că tratamentul ortodontic se adresează numai copiilor, dinții nu se pot îndrepta cu ajutorul aparatelor ortodontice la orice vârstă, atâta vreme cât dinții sunt sănătoși. În plus, la vârsta adultă, indicațiile ortodonției sunt numeroase, fiind legate și de închiderea spațiilor rezultate în urma extracțiilor sau de alinierea pe arcadă a unor dinți aflați în poziții greșite. Așadar, este o falsă percepție că dinții pot fi îndreptați cu ajutorul aparatelor numai și numai în perioada copilăriei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Prima vizită a copilului la dentist
Pagina a fost generata in 1.0042 secunde