Care sunt beneficiile fațetelor dentare

861
2

Articole de la același autor

Zâmbetul… este expresia felului în care te simți în acel moment. Este de fapt cel mai simplu mod de comunicare între oameni. Un zâmbet exprimă sănătate, bucurie și atitudinea fiecărui individ față de viață în general. De aceea, un zâmbet frumos reprezintă reflexia sănătății dentare optime. 

De ce să alegem restaurare protetică prin fațete dentare?

Indiferent de ceea ce cauzează o condiție inestetică a dinților, fațetele dentare pot rezolva cele mai multe sau chiar toate problemele legate de aspectul dinților, inclusiv: smalțul uzat, distrus și decolorat. Această problemă este adesea un rezultat al obiceiurilor legate de consumul de băuturi răcoritoare, ceai, sau consumul de cafea, fumatul, medicație etc. "De cele mai multe ori, pacienții nu sunt mulțumiți de zâmbetul pe care îl au fie din cauza cariilor, a formei dinților, a discromiilor care sunt pete albe sau de culoare închisă, a obturațiilor vechi ines-tetice, a înghesuirilor dentare apărute în decursul anilor sau a spațiilor dentare (diastemă, treme).

Acești pacienți pot opta pentru transformarea completă a zâmbetului prin fațete dentare integral ceramice pe lângă tratamentul general al leziunilor carioase, igienizare oro-dentară prin detartraj, periaj profesional și albire dentară", explică dr. Cerasela Efremov, medic dentist, managerul Clinicii dentare SudEstDental din Constanța.

Ce reprezintă de fapt fațetele dentare?

Fațeta dentară este un strat subțire din compozit sau ceramică aplicat pe dinte și reprezintă restaurarea protetică ideală conform celor mai noi recomandări ale esteticii dentare moderne. Fațetele dentare sunt confecționate în laboratorul de tehnică dentară prin prin proceduri complexe, cu aparatură și materiale de ultimă generație urmând ca apoi, în cabinetul dentar, să fie cimentate prin tehnici adezive care vor da dinților frontali naturalețe și luminozitate care durează în timp.

De ce are nevoie pacientul pentru a beneficia de acest tip de tratament?

În afară de faptul că sunt es-tetice, alegerea de fațete dentare poate servi un scop funcțional prin a proteja suprafața unui dinte deteriorat. În unele cazuri, fațetele pot înlocui nevoia pentru o coroană dentară.

"În primul rând pregătirea pentru fațetele dentare necesită o tehnică de șlefuire a dinților minim invazivă, încercându-se păstrarea unui strat suficient de smalț dentar. Ca urmare, procedura de șlefuire nu este dureroasă și se desfășoară pe parcursul a una sau două ședințe în funcție de numărul dinților la care se vor aplica fațetele", completează dr. Cera-sela Efremov.

Care sunt costurile unui astfel de tratament?

Prețul unei fațete dentare poate varia între 250-500 euro în funcție de clinica dentară pentru care optează pacientul.

Beneficiul maxim al acestui procedeu este reprezentat atât de obținerea zâmbetului mult visat cât și de restaurarea funcțională a unor dinți deteriorați, fracturați sau abrazați.

Comentează știrea

Cristi
10 februarie 2013
care e pretul mai exact???

"Prețul unei fațete dentare poate varia între 250-500 euro" mai explicit, al unui singur dinte sau pt cei 12-14 vizibili???

Cristi
16 februarie 2013
oau scump dar se merita

Multumesc pt raspuns.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4564 secunde