Medicul de gardă

Ce riști dacă nu folosești corect ața dentară

923
1
Ce riști dacă nu folosești corect ața dentară - 14octmedicul-1350219262.jpg
"Așa am fost obișnuită de mică în familie, să folosesc scobitorile pentru curățarea dinților. Dentistul mi-a interzis categoric practica asta și mi-a recomandat să trec pe ață dentară. Problema e că și așa, gingiile mele tot sângerează. E clar, și ața face rău ca și scobitorile" (Dorina Alexe).


v v v

Dr. Ioan Mușat, medic primar medicină dentară, ne-a explicat că folosirea mătasei dentare (ața dentară ceruită sau nu), cel puțin o dată pe zi, este foarte importan-tă, deoarece îndepărtează res-turile alimentare și placa bacte-riană dintre dinți, unde chiar și cele mai bune periuțe sau paste nu-și dovedesc eficiența. Specialistul atrage însă atenția că chiar și ața dentară, dacă este manevrată prea agresiv, poate duce la rănirea gingiei și la instalarea, în timp, a bolii parodontale. De asemenea, a precizat că dinții pot rezista o viață dacă se practică regulat toate măsu-rile de igienă dentară, printre care și folosirea aței dentare, explicându-ne care este cea mai simplă metodă de folosire a aței den-tare.

Ața înfășurată pe deget

Practic, se taie o bucată de ață de 45,7 cm până la 50,8 cm, se înfășoară cu un capăt pe degetul din mijloc de la mâna stângă și celălalt capăt pe arătătorul de la mâna dreaptă, până când distanța dintre mâini devine de de 5,1 cm -7,6 cm.

O altă metodă este cea a cercului, însă este ceva mai complicată. Indiferent de metoda pentru care optați, medicul atrage atenția că dacă gingiile sângerează, sângerarea ar trebui să se oprească în momentul în care acestea se tratează pentru a se apropia mai mult de dinți. Totuși, medicul este de părere că ar trebui să vă consultați și cu stomatologul dumneavoastră despre problema pe care o acuzați. 


Comentează știrea

moi
22 octombrie 2012
ma dor obrajii de ras!

..."o bucată de ață de 45,7 cm până la 50,8 cm"!!! Deci, daca cumva ati taiat ata de 45,6 sau de 50,9 cm, v-ati terminat! :-)))

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Formule de albire a dinților
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Parodontita sau boala civilizației
Pagina a fost generata in 0.5101 secunde