Medicul de gardă

Ce faci dacă prichindelul are dinții strâmbi

173
Ce faci dacă prichindelul are dinții strâmbi - dinti-1373092268.jpg

Articole de la același autor

"Nu pot să-mi dau seama de ce un copil de câțiva anișori are dinții strâmbi! Ce trebuie să urmărească un părinte ca să nu se ajungă în situația asta? Știu că și părinții au vina lor… (Marilena S.)

Într-adevăr, rolul părinților este esențial în evoluția danturii și în menținerea stării de sănătate a acesteia, precizează medicul stomatolog Cecilia Stănică. Pentru a nu se ajunge în situații de genul celei prezentate mai sus, medicul apreciază că ar fi bine ca părinții să încerce, în limita posibilităților, să se informeze cât de cât asupra chestiunilor elementare privind creșterea și dezvoltarea dinților. Iar această preocupare trebuie să înceapă din momentul în care observă o cât de mică neregulă dentară sau maxilară. Iar când ceva le trezește suspiciuni, să se adreseze deîndată unui stomatolog și să nu mai amâne rezolvarea problemei, cum se întâmplă în majoritatea covârșitoare a cazurilor, motivul invocat fiind lipsa timpului.

Obiceiul vizitelor la dentist

Cât privește problema ridicată de cititoarea noastră, medicul precizează că dinții devin strâmbi dacă maxilarele cresc incorect. Iar asta se datorează unor lucruri simple, precum suptul degetului sau obiceiul de a sta cu gura deschisă. Acest lucru poate fi însă prevenit când dezvoltarea maxilarelor este condusă corect de la vârste mici. Tocmai de aceea se recomandă, pe toate căile posibile, ca părinții trebuie să-și facă timp pentru a merge cu micuții la un control stomatologic. Iar pentru prevenirea necazurilor, sunt suficiente două vizite pe an la dentist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Prima vizită a copilului la dentist
Pagina a fost generata in 0.5369 secunde