Când nu ai voie să-ți depui demisia

693
2
Când nu ai voie să-ți depui demisia - 14maidemisie2-1337011866.jpg
"Se spune că este dreptul sala-riatului să demisioneze când vrea el. Atunci, eu de ce nu sunt lăsată să plec la firma care mă plătește mai bine? E adevărat, anul trecut, am făcut un curs profesional plătit de firmă, pe care nu l-am cerut eu, șefii m-au propus. Acum, merg pe ambiție și mă obligă să le dau înapoi banii pe curs, dacă vreau să plec. Chiar așa, fiecare face legi în țara asta după cum vrea?" (Ana Miron).

v v v

Stimată doamnă Miron, cei de la Serviciul de Resurse Umane din cadrul firmei ar fi trebuit să vă spună că există și situații în care un angajat nu are voie să-și dea demisia. Practic, asta se întâmplă când angajatorul a plătit un stagiu de pregătire profesională pentru angajatul care și-a manifestat intenția de a demisiona, iar acesta a consimțit, prin semnarea unui act adițional la contractul individual de muncă, să nu părăsească firma pentru un anumit număr de ani. Potrivit expertului în probleme de muncă, Manuela Marcu, salariații care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare pro-fesională plătit de angajator nu pot avea inițiativa încetării contractului individual de muncă pentru o perioadă de timp stabilită de comun acord. Durata obligației salariatului de a presta muncă în favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, precum și orice alte aspecte în legătură cu obligațiile salariatului ulterioare formării profesionale, se stabilesc prin act adițional la contractul individual de muncă.

Imputarea cheltuielilor

Tot legislația muncii prevede că dacă salariatul nu renunță la ideea demisiei înainte de expirarea perioadei stabilite, va fi obligat să suporte toate cheltuielile ocazionate de pregătirea sa profesională, proporțional cu perioada nelucrată din cea stabilită conform actului adițional. 

Comentează știrea

Fonduri UE
15 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile .www.fondurieuropenenerambursabile.ro

tata
26 mai 2012
despre demisie

De la tata

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : Laszlo Borbely a demisionat
Pagina a fost generata in 0.365 secunde