Medicul de gardă

Cât de periculoasă este indigestia

218
Cât de periculoasă este indigestia - 19aprmediculindigestie-1366379607.jpg
"Mama are probleme cu stomacul, se balonează, face indigestie una-două, mai ia câte o pastilă dată de vecine, dar refuză să meargă la medic. Mă interesează dacă indigestia e ceva periculos sau nu? Vă mulțumesc pentru răspuns, Luminița". 



Înainte de a intra în detalii, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center a considerat oportun să definească indigestia: o afecțiune extrem de neplăcută, ce se poate declanșa la orice vârstă, provocând dureri la nivelul abdomenului superior. Din păcate, mulți oameni ignoră durerile de acest fel, iar când simt că se întețesc, preferă să se trateze singure acasă. Având în vedere că indigestia poate avea o legătură cu alte probleme de sănătate, recomandarea medicului este ca persoana în cauză să se prezinte imediat la un specialist. 

Cât privește afecțiunile care stau la baza indigestiei, printre acestea se numără infecții ale stomacului, ulcerul, boli ale tiroidei, boala refluxului gastro-esofagian. Trebuie știut însă că indigestia poate fi cauzată și de consumul unor alimente sau ingerarea unor medicamente. La toate acestea se adaugă și stilul de viață agitat, cu mese neregulate și abundente, dar și excesul de alcool, fumatul, stresul, oboseala, stările depresive.

Având în vedere că simptomele indigestiei sunt ușor de recunoscut: dureri abdominale persistente, stări de greață, de vomă, balonare, arsuri la nivelul stomacului sau a inimii, esențial este ca acestea să nu fie neglijate, pentru că numai astfel poate fi înlăturat pericolul mascării altor probleme mai severe de sănătate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, un pericol sau în pericol?
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Când este periculoasă tahicardia
Pagina a fost generata in 0.4026 secunde