Câtă mâncare aterizează la groapa de gunoi?

272
2
Dacă, în România, potrivit studiilor, din cele 400 kilograme deșeuri pe cap de locuitor, cât se acumulează anual, 99% aterizează direct la groapa de gunoi (ne întrece Bulgaria, unde procentul este de 100%), situația este incomparabilă cu ceea ce se întâmplă în Germania, unde ponderea este de doar unu la sută, sau în Elveția, unde s-a reușit performanța de a nu se arunca nimic la groapa de gunoi.

Pornind de la această realitate, în condițiile în care mulți oameni suferă de foame, cititoarea noastră, Adela Ichim, se tot gândește ce se poate face pentru ca săracii să recupereze alimentele aruncate de prin frigiderele altora în alte condiții decât scormonind etern prin pubele sau la groapa de gunoi a orașului: "La platforma noastră de gunoi, zilnic sunt copii care scormonesc prin sacii cu mizerie și recuperează de acolo tot ce reprezintă produs alimentar, de hămesiți ce sunt, mănâncă din pâinea găsită, ți se rupe sufletul… Nu mai spun ce lasă în urmă! Cred că ar trebui să se facă o asociație, ceva, pe oraș, și să se propună o soluție ca fiecare familie să pună alimentele care se pot mânca într-o cutie, apoi să ajungă la acești amărâți. Nu-mi dau seama ce soluție este mai bună, sunt oameni mai pricepuți ca mine. Ideea mi-a venit după ce, tot în ziarul dumneavoastră am citit că un om de afaceri duce resturile de la resturantul lui la un adăpost pentru câini. Poate că nu

s-a gândit la amărâții ăștia!".

Potrivit Agenției pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU, omenirea aruncă anual la gunoi peste un miliard de tone de mâncare, ceea ce reprezintă o treime din producția mondială de alimente, respectiv echivalentul a peste jumătate din producția mondială de cereale. 

Comentează știrea

candipharm.com
15 decembrie 2022
candipharm.com

http://www.candipharm.com/#

MorrisLet
28 decembrie 2022
MorrisLet

http://hydroxychloroquinex.com/ 250mg aralen

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: supă cremă de morcovi
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Supă de pui cu porumb și smântână
Luni, 30 Iulie 2012
Stire din Fun : Viagra taie pofta de mâncare
Pagina a fost generata in 0.3281 secunde