Meniul zilei

396
Meniul zilei - salau-1338495548.jpg
Șalău bonne femme

Ingrediente: 6 fileuri de șalău, 600 ml supă de pește, 150 ml vin alb sec, 300 ml smântână dulce, 100 grame de unt gras, 10 linguri de făină, 300 grame ciuperci albe, jumătate linguriță nucșoară rasă, o foaie de dafin, o ceapă, o legătură de pătrunjel, 100 ml +100 grame de unt pentru prăjire, sare, piper. Preparare: Curățați ceapa și pătrunjelul și tocați-le mărunt. Ungeți o tavă de ceramică încăpătoare cu unt. Presărați tava cu pătrunjel și ceapă și puneți-o deoparte. Tăiați ciupercile în sferturi, jumătăți sau în lamele groase. Pe o farfurie întinsă, amestecați șapte linguri de făină cu puțină sare și piper. Treceți fileurile de pește prin făină, pe ambele părți. Încingeți untul și uleiul într-o tigaie. Scuturați excesul de făină și prăjiți peștele la foc iute pe ambele părți, până se rumenește. Întoarceți peștele cu grijă să nu se rupă. Peștele trebuie prăjit până prinde o crustă subțire deasupra. Nu trebuie să se prăjească în profunzime. Scoateți peștele pe un șervet de hârtie și lăsați-l la scurs de excesul de unt. Așezațil apoi în tavă, peste ceapă și pătrunjel. Încingeți cuptorul la 160 de grade. Separat, într-o tigaie adâncă sau cratiță topiți 100 de grame de unt pentru prepararea sosului. Adăugați trei linguri de făină și amestecați timp de 30 de secunde fără să-și schimbe culoarea. Stingeți cu supa de pește și vinul, amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloașelor. Adăugați foaia de dafin, nucșoara, ciupercile și fierbeți la foc mic timp până se pătrund. Adăugați smântâna dulce și asezonați cu sare și piper. Turnați sosul peste peștele din tavă. Introduceți tava la cuptor până se rumenește la suprafață. Se servește fierbinte, cu garnituri de cartofi (nature, stropiți cu unt și pătrunjel).

Varză la grătar

O apariție surprinzătoare pe grătar, varza se transformă miraculos într-o legumă foarte agreabilă, cu un gust excelent. Ingrediente: 2 verze mici și îndesate, 5-6 căței de usturoi, 8 linguri de ulei, piper. Preparare: Îndepărtați foile exterioare ale căpățânilor de varză. Tăiați varza în felii groase de maximum două degete. Ungeți feliile de varză cu ulei și frigeți-le pe plită/grătar două-trei minute pe fiecare parte, până când se înmoaie ușor. Curățați și pisați usturoiul. Amestecați usturoiul cu restul de ulei. Stropiți feliile de varză fripte cu amestecul de usturoi și ulei. Asezonați cu sare și piper. Lăsați varza să se pătrundă cu aroma usturoiului 15-20 de minute. Varza friptă la grătar se servește fierbinte, la temperatura camerei sau rece. Puteți amesteca varza cu alte legume la grătar: roșii, ardei gras și/sau iute, dovlecei, vinete, ceapă, etc. Opțional, puteți stropi varza pe grătar și cu două-patru linguri de oțet balsamic pentru un gust deosebit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Miercuri, 23 Mai 2012
Stire din Cetățenești : "Copilul meu  e prea mofturos!"
Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Stire din Diverse : Cușcuș cu cărniță de curcan
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici
Pagina a fost generata in 2.0485 secunde