Medicul de gardă

Ce afecțiune ușoară poate fi semnul unei boli grave

126
Ce afecțiune ușoară poate fi semnul unei boli grave - 24iuniemedic2anemiebun-1372077369.jpg

Articole de la același autor

"Eu sunt obeză, iar fiica mea, în vârstă de 16 ani, de frică să nu-mi calce pe urme, nu se hrănește ca lumea. Este tânără, nu se plânge că n-ar avea putere, însă mi se pare exagerat de palidă, sigur e anemică. Medicul de familie mi-a spus s-o duc la analize, că așa ceva nu e de joacă, însă fata refuză. E așa o problemă anemia asta? Vă mulțumesc pentru înțelegere, Olga M."

v v v

Stimată doamnă Olga, presupunând că ar fi vorba despre anemie, și dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a confirmat că lucrurile în astfel de situații sunt cât se poate de serioase. Totul, din cauză că dacă nu se tratează, pacienții depistați cu anemie pot avea nevoie de transfuzii de sânge pentru a nu-și complica starea de sănătate.

Din păcate, anemia, care apare ca urmare a scăderii numărului de globule roșii din sânge, este destul de frecventă și din cauza eforturilor pentru menținerea siluetei. Totuși, cauzele nu sunt însă aceleași la toți pacienții, tocmai de aceea în funcție de factorii declanșatori există mai multe tipuri de anemii. În toate situațiile însă, medicul precizează că oboseala este principalul simptom, însă diagnosticul cert de anemie se pune numai dacă hemoglobina a scăzut sub 12 grame/100 ml la femei și 13 grame/100 ml, în cazul bărbaților, de aceea este nevoie de analize de sânge.

Tinerii, mai afectați. Îngrijorător mai este și faptul că anemia îi afectează mai degrabă pe tineri, dacă e să ne referim la vârstă. De departe însă, cel mai întâlnit tip de anemie se datorează carenței de fier din organism. Având în vedere faptul că anemia ar putea fi semnul altor boli, de multe ori grave, este necesară prezentarea de urgență la medic, singurul în măsură să decidă ce este de făcut în continuare. Ar fi o imensă greșeală să se recurgă la tot felul de suplimente nutritive pe motiv că anemia este ceva banal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Sănătate : Marile pericole ascunse în piscină
Pagina a fost generata in 0.3708 secunde