Medicul de gardă

Ce complicații dă prostata

268
Ce complicații dă prostata - mediccecomplicatii-1395069885.jpg

Articole de la același autor

"Soțul meu are 59 de ani și a fost diagnosticat cu prostată acum câteva zile. Pot fi ajutată cu niște sfaturi legate de complicațiile ce le dă prostata? Sunt îngrijorată că urinează cu sânge. Vă mulțumesc, Maria D.".
v v v
Referitor la complicațiile adenomului de prostată, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, le-a punctat pe cele mai importante, respectiv retenția acută completă de urină, prezența sângelui în urină (hematurie), precum și agravarea problemelor de natură urinară. 
În legătură cu prezența sângelui în urină, medicul precizează că acest lucru se datorează faptului că venele dilatate de la nivelul vezicii urinare se rup, la un moment dat, din cauza presiunii. Din păcate, acest lucru poate fi în cantitate mare, iar situația poate persista mai multe zile. 
O altă complicație severă a adenomului de prostată este retenția acută de urină, care impune tratament de urgență. 
Ce este prostata.  O formațiune glandulară cu structura fibromusculară,  care înconjoară baza vezicii urinare și face parte din aparatul reproducător masculin - așa este definită prostata. Tendința de creștere în volum a prostatei se manifestă odată cu înaintarea în vârstă. Iar  creșterea diferitelor structuri ale glandei prostatice determină apariția adenomului de prostată, putând cauza strangularea uretrei și astfel apar problemele urinare. Este cea mai întâlnită tumoră benignă a bărbatului de peste 60 de ani, de aceea, se recomandă analize periodice, pentru ca boala să fie diagnosticată din timp.
Important! Trebuie știut că simptomele prostatei se pot agrava după mese copioase, prea mult alcool, constipație. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Esofagita netratată duce la ulcer
Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Cancerul amenință burlacii
Pagina a fost generata in 0.5446 secunde