Medicul de gardă

Ce faci dacă micuțul nu simte sete

160
Ce faci dacă micuțul nu simte sete - 31iuliemedicsetecopil-1375286038.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă nepoțelul dumneavoastră, în vârstă de patru ani, nu se plânge de sete și nici nu-i place să bea prea multă apă, dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, precizează că hidratarea corectă, atât în cazul copiilor, cât și al adulților, este extrem de importantă pentru o bună sănătate. Iar un copil care nu are senzația de sete și bea foarte puțină apă, prezintă marele risc de a se deshidrata, urmările putând fi dintre cele mai grave. Pentru a nu se ajunge aici, copiii ar trebui stimulați de mici să bea apă și atunci când nu simt nevoia sau imediat ce apare senzația de sete. Ar fi bine să bea și ceva apă în plus după ce și-au potolit setea.

Semnele deshidratării. Cât privește deshidratarea, este foarte important să se cunoască simptomele acesteia, căci în timpul verii acest risc este iminent dacă nu se consumă apă suficientă, din cauza transpirației excesive, mai ales la copii, care se joacă tot timpul.

De departe, cel mai important semn este senzația puternică de sete. Însă dacă aceasta nu se manifestă sau copiii, fiind mici, nu o identifică, trebuie urmărite celelalte simptome, respectiv oboseala, apatia nejustificată, gura lipicioasă și uscată. Dacă aceste semnale nu sunt luate imediat în seamă, există riscul ca micuții să se aleagă cu probleme grave. De aceea, părinții sau cei care se ocupă de creșterea copiilor trebuie să știe că hidratarea unui copil se face în primul rând cu apă, în niciun caz cu alte tipuri de răcoritoare (desigur, cu excepția cazurilor în care nu dispun de niciun fel de lichid). Tot lor le revine obligația de a-i obișnui pe cei mici să consume apă și alte lichide în toate anotimpurile, mai ales după joacă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Deshidratare? Așa rezolvi problema!
Pagina a fost generata in 0.6428 secunde