Suferiți de boli cardiace sau neurologice? Protejați-vă de căldură!

540
Suferiți de boli cardiace sau neurologice? Protejați-vă de căldură! - adrianbarbuneurolog2-1373883761.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care suferă de afecțiuni cardiace și neurologice trebuie să se preocupe mai mult de starea lor de sănătate, în timpul verii, căci căldura și umiditatea excesivă le predispun la accidente vascular cerebrale. 

Dr. Adrian Barbu, medic specialist neurolog în cadrul Centrului Multifuncțional Flora, a explicat: "Odată cu sosirea verii, căldura și expunerea la soare devin factori de risc major pentru boala cerebro-vasculară. Transpirația excesivă provoacă pierderi de săruri minerale și deshidratare, elemente care pot determina hipercoagulabilitatea sanguină și, implicit, crește riscul de formare de cheaguri. De aici până la apariția accidentului vascular nu mai este decât un pas". 

Obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, insuficiența

cardiacă și dependența de alcool reprezintă factori de risc suplimentari.

Ce trebuie să faceți pentru a preveni accidentul vascular? 

"În primul rând, trebuie evitată expunerea la căldură excesivă, este necesară hidratarea corespunzătoare, cu apă rece sau chiar băuturi isotonice, protejarea capului de radiația solară, evitarea deplasărilor în intervalul orar 11,00 - 16,00. Mai mult, pacienții care necesită reevaluarea medicației preexistente cu ajustarea dozelor sau chiar introducerea unor medicamente noi trebuie să se prezinte, neîntârziat, la medic. La primele semne de cefalee, vertij, tulburări de echilibru, tulburări de mers, tulburări de vedere, adresați-vă medicului neurolog", a adăugat medicul neurolog Barbu. 

Turiștii, și nu numai, se pot adresa cabinetului de neurologie din cadrul Centrului Multifuncțional Mamaia, situat la parterul hotelului Flora. 

În cadrul centrului, vă mai puteți programa și la consultații la specialiștii în reumatologie, medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, chirurgie generală, ORL, ginecologie și ortopedie. 

Numerele de telefon unde puteți obține mai multe date sunt 0744 URGENT, 0374/911.000, 0754/227.060; adresa de e-mail, [email protected]

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Deshidratare? Așa rezolvi problema!
Pagina a fost generata in 0.3062 secunde