Medicul de gardă
Ce fructe au voie să mănânce diabeticii
3519
Articole de la același autor
Cum te califici în meseria de asistent maternal și ce salariu primești
16 Octombrie 2013
Cui i se cuvine pensie anticipată parțială fără penalizare
08 Noiembrie 2013
Cât de "inatacabil" este contractul de vânzare-cumpărare
11 Octombrie 2013
Pot rudele să anuleze testamentul soților fără copii?
19 Octombrie 2013
Cum ajunge o butelie de aragaz să ne explodeze în față
08 Octombrie 2013
"Am consumat tone de fructe în viața mea și am ajuns la diabet. Doctorul mi-a interzis orice fructe o perioadă, mai puțin mere, dar nu mă pot abține, mi-e foarte greu fără ele. Și fructele de pă-dure au mult zahăr? Liliana G.".
v v v
Într-adevăr, diabeticii au nenumărate restricții la produsele alimentare, inclusiv la fructe. Totuși, potrivit dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, există și fructe permise în dieta unui diabetic. Însă, tot medicul care monitorizează pacientul este în măsură să dispună în acest sens, stabilind și porțiile, în funcție de stadiul bolii și de alte criterii.
Dincolo de asta, însă, pentru ținerea sub control a diabetului, se pot consuma fructe cu un indice glicemic scăzut. Ca, de exemplu, fructele de pădure. Astfel, afinele, căpșunile sunt foarte bune pentru diabetici, fiind bogate în vitamine, fibre cu puțini carbohidrați. Dar nu trebuie exagerat, cel mai bine fiind ca porția să fie stabilită de medic, în funcție de situația fiecărui bolnav. De asemenea, se mai pot consuma cireșe, piersici, caise, mere, portocale, kiwi.
Mărul, alegerea excelentă. Toți diabeticii știu că au voie să mănânce mere, un măr mic fiind cea mai bună alegere în ceea ce privește fructele. Cel mai bine ar fi să se consume cu coajă cu tot, întrucât aceasta abundă în antioxidanți.
v v v
Într-adevăr, diabeticii au nenumărate restricții la produsele alimentare, inclusiv la fructe. Totuși, potrivit dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, există și fructe permise în dieta unui diabetic. Însă, tot medicul care monitorizează pacientul este în măsură să dispună în acest sens, stabilind și porțiile, în funcție de stadiul bolii și de alte criterii.
Dincolo de asta, însă, pentru ținerea sub control a diabetului, se pot consuma fructe cu un indice glicemic scăzut. Ca, de exemplu, fructele de pădure. Astfel, afinele, căpșunile sunt foarte bune pentru diabetici, fiind bogate în vitamine, fibre cu puțini carbohidrați. Dar nu trebuie exagerat, cel mai bine fiind ca porția să fie stabilită de medic, în funcție de situația fiecărui bolnav. De asemenea, se mai pot consuma cireșe, piersici, caise, mere, portocale, kiwi.
Mărul, alegerea excelentă. Toți diabeticii știu că au voie să mănânce mere, un măr mic fiind cea mai bună alegere în ceea ce privește fructele. Cel mai bine ar fi să se consume cu coajă cu tot, întrucât aceasta abundă în antioxidanți.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 07 Noiembrie 2013
Vineri, 04 Octombrie 2013
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Miercuri, 11 Septembrie 2013
Vineri, 23 August 2013
Sâmbătă, 03 August 2013