Ce gătim astăzi

198
Cârnăciori de post. Ingrediente: 2 cești cu năut, apă, sare, 4 căpățâni de usturoi, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, boia de ardei, busuioc, cimbru, coriandru, tarhon. Mod de preparare: Se spală năutul foarte bine și se lasă peste noapte să se înmoaie. A doua zi se strecoară de apa în care a stat și se așază într-o oală cu apă suficientă pentru a fierbe o oră. După fierbere, se strecoară, păstrând cam o ceașcă de apă; năutul, așa fierbinte, se pasează foarte fin cu un blender sau cu mașina de tocat carne și se mai adaugă usturoi, cimbru, busuioc, tarhon sau, după preferința fiecăruia: mai sărat, mai piperat sau alte condimente preferate. Dacă pasta este foarte tare, vâscoasă, se mai poate adăuga apă, astfel ca pasta să fie asemănătoare unui pateu. Pasta obținută se împarte în două: una va fi cu boia iute, iar cealaltă, simplă. Se mai adaugă la fiecare câte o felie de pâine înmuiată în apă și stoarsă foarte bine (se poate folosi și pesmet). Se formează biluțe mici, chiftele sau cârnăciori, care se vor coace în cuptorul încins la 180 grade Celsius, aproximativ 20-30 minute. Sunt delicioși cu cartofi, măsline sau alte garnituri. Cârnăciorii se servesc atât calzi, cât și reci, cu diverse sosuri. Având un grad ridicat de proteine, se recomandă servirea cu măsură. 

Burgeri de pește. Ingrediente: 600 grame file de pește (de ex. crap, cod sau cod în amestec cu somon, pangasius, șalău, somon etc), 2 cartofi, un ou, un gălbenuș, 2 cepe verzi (sau una uscată), 4 căței de usturoi, 1-2 linguri pesmet, o linguriță rasă nucșoară, 2 linguri verdeață tocată (pătrunjel și/sau mărar), o lingură rasă boia de ardei dulce (opțional, pentru culoare), sare, piper. Suplimentar, pentru chiftele: 2-3 linguri făină, ulei pentru prăjit. Preparare. Compoziția. Curățați cartofii, tocați-i mare și puneți-i la fiert în apă cu puțină sare, ca pentru piure. Până fierb cartofii, curățați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt. Dacă folosiți ceapă verde, tăiați cozile rondele. Tocați fileurile de peștele (în mașina de tocat, în robot sau din cuțit). Scurgeți cartofii și zdrobiți-i bine cu o furculiță. Amestecați cartofii răcoriți puțin cu peștele, oul și gălbenușul, ceapa și usturoiul. Frământați bine și adăugați pesmet cât să lege compoziția. Adăugați nucșoara, boiaua de ardei, sare și piper după gust, verdeață. Omogenizați bine. Chiftele Formați chiftele rotunde, cu diametrul de aproximativ 3 centimetri, cu mâna ușor umezită. Treceți chiftelele prin făină și scuturați-le de făina excesivă. Prăjiți chiftele în ulei încins. Scoateți chiftelele și scurgeți-le de excesul de grăsime pe un șervet de hârtie. Burgeri Formați burgeri cu mâna ușor umezită în apă. Cea mai simplă metodă de formare a burgerilor este să întindeți compoziția într-un strat gros de 2 degete pe suprafața de lucru și să tăiați discuri rotunde cu un inel de bucătărie sau pahar mare. Aplatizați și rotunjiți discurile obținute. Acoperiți burgerii cu o folie alimentară și introduceți-i la rece pentru 2 ore pentru a permite compoziției să se lege. Scoateți burgerii de la rece și frigeți-i pe grătar, plită sau tigaie teflonată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Tratarea sinusurilor inflamate
Pagina a fost generata in 1.3236 secunde