Ce gătim astăzi

143
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1402316896.jpg
Aperitiv. Brânză la cuptor cu ardei și măsline. Ingrediente: 250 g brânză feta, câte un sfert de linguriță de cimbru și piper măcinat, 70 g ardei copt tăiat bucățele, 10 măsline tocate mărunt, 2 linguri ulei extravirgin de măsline. Pentru servire: felii de lămâie, pâine prăjită și pătrunjel verde tocat proaspăt. Mod de preparare: Se preîncălzește cuptorul la temperatură medie, se taie brânza în patru felii și se repartizează în patru farfurii rezisștente la foc, se presară cimbrul și piperul peste brânză, se amestecă ardeiul copt, măslinele tocate și uleiul într-un castronaș, după care se pune acest amestec peste brânză. Se pune brânza la cuptor aproximativ cinci minute, până când marginile devin galbene.

Vită în sos de muștar. Ingrediente: 800 g carne de vită, fără os  (pulpă, vrăbioară, spată), 400 ml smântână, 100 ml muștar de Dijon (sau alt muștar de calitate, aromat și picant), 2 linguri de ulei de măsline, 200 ml vin alb sec, o foaie de dafin, 50 g de unt gras (80% grăsime), 500 ml supă de vită, o legăturică mică de tarhon (sau două lingurițe de tarhon uscat), o ceapă, sare și piper alb. Preparare: Topiți untul în ulei de măsline și rumeniți carnea de vită, tăiată în cubulețe, în amestecul de grăsimi. Până se prăjește carnea și îi scade zeama lăsată, curățați ceapa și tocați-o mărunt. După ce toată zeama a scăzut și carnea începe să se rumenească, scoateți carnea și strecurați grăsimea. În același vas în care s-a prăjit carnea, curățat și uscat, încingeți grăsimea strecurată și adăugați ceapa. Când ceapa s-a înmuiat adăugați carnea și stingeți cu supa de vită și vinul alb. Dacă nu aveți supă de carne, adăugați un litru de apă și un cub de concentrat pentru supă de vită. Adăugați frunza de dafin și lăsați să fiarbă totul timp de 30-40 de minute până când carnea este fiartă. Pregătiți un sos din smântână, muștar și patru linguri de zeamă în care a fiert carnea. Adăugați sosul și tarhonul peste restul mâncării și amestecați. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de cinci minute. Potriviți de sare și piper. Se servește cu garnituri de piure de cartofi, rissotto cu parmezan sau chiar mămăligă. Combinația acestora (mai puțin cea cu risotto) merge de minune cu cea a castraveților murați în oțet. Pentru piure și mămăligă, cea mai elegantă metodă de servire constă în întinderea acestora pe farfurie și montarea (turnarea) amestecului de carne și sos într-o adâncitură făcută în mijlocul lor.

Înghețată de casă. Ingrediente: 150 g zahăr, 200 ml lapte, un ou, 20 g cacao, un plic de zahăr vanilat, 500 g frișcă, nuci. Mod de preparare: Laptele, zahărul și oul se fierb la foc potrivit, amestecând continuu. După ce se ia vasul de pe foc, se adaugă praful de cacao și zahărul vanilat, apoi se lasă să se răcească. Separat, se bate frișca, se toarnă compoziția peste frișca bătută, amestecând ușor până la omogenizare completă, apoi se ornează cu nuci ușor prăjite. Se toarnă în forme, după care se pun la congelator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru o nuntă de vis
Marţi, 10 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice de casă cu ou
Marţi, 10 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru problemele picioarelor
Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Cura de slăbire. Ce să faci înainte
Pagina a fost generata in 2.3858 secunde