Ce reguli are concediul fără plată

225
Ce reguli are concediul fără plată - cereguli-1403536120.jpg

Articole de la același autor

"Ca salariat, pot să primesc concediu fără plată exact la momentul la care am nevoie? Și aș mai avea o neclaritate: am început un curs de specializare pe cheltuiala mea, dar profesorul a avut un deces în familie și a întrerupt cursul. Recent, ne-a anunțat pe toți că se reia cursul, care nu se face în Constanța. Am dreptul la concediu fără plată sau trebuie să-mi sacrific concediul de odihnă? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, L. G.".

v v v

Specialista în probleme de muncă, Mihaela Crivea, precizează că este dreptul angajatului să ceară concediu fără plată, însă numai cu respectarea legislației muncii. Cât privește acordarea unor zile libere neplătite pentru ca în acea perioadă să se finalizeze un curs de formare profesională, din nou, angajatul are dreptul să ceară asta. Însă, este și dreptul angajatorului să respingă solicitarea salariatului, dacă absența acestuia în acel interval de timp ar prejudicia la modul serios desfășurarea activității. Însă, în condiții normale, angajatorul trebuie să aprobe acest tip de concediu.

Reguli. În cererea de concediu fără plată pentru formare profesională trebuie să se menționeze cu exactitate data la care urmează să înceapă acel curs și, atenție, cererea trebuie să fie înregistrată cu cel puțin o lună înainte de efectuarea acestuia.

De reținut! Pe durata concediului fără plată, salariatul nu prestează activitate și, drept urmare, nici angajatorul nu îi plătește salariul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Când se acordă concediu fără plată
Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum trebuie să arate masa festivă
Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce reguli trebuie să știe orice copil
Pagina a fost generata in 0.4616 secunde