Ce riscă angajatorul dacă nu plătește salariile

369
1
"Din cauza crizei, n-am primit salariile la timp. Instanța ne-a dat câștig de cauză, dar nici așa nu primim banii. Mai departe de instanță, unde să mergem?" (A. Turda) 

Nu ne-ați spus dacă este vorba despre o hotărâre definitivă și irevocabilă. Tot ce trebuie să știți este că indiferent de problemele financiare ale firmei, când se pune problema respectării unei hotărâri judecătorești definitive, aceasta este obligatorie pentru orice angajator. În plus, dacă ignoră decizia instanței, acesta poate ajunge chiar după gratii. Expertul în probleme de muncă, Manuela Marcu, face precizarea că pedeapsa cu privarea de libertate este, de departe, cea mai aspră sancțiune de care poate avea parte angajatorul care ignoră legislația muncii. Așadar, pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data primirii cererii de executare, angajatorul poate să stea la închisoare între trei și șase luni. 

Acest lucru nu se va întâmpla în situația în care persoana în cauză nu depune plângere penală în instanță. Că abuzurile în muncă nu sunt tolerate de legiuitor o dovedește și faptul că angajatorii pot risca închisoarea și în multe alte situații, lista acestora fiind destul de lungă. 

Comentează știrea

stan patitu
12 februarie 2013
verificati

fratilor mai verificati si pe la firma canal sea service acolo oamenii au de luat salarii de 4,5,6 luni in urma si nimeni nu face nimic si ei incaseaza 400 -500 mii de euro pe luna de la apc constanteni treziti-va in port nu mai e loc de noi au venit astia de la dunare si ne iau painea de la gura mai nou accepta sa lucreze 20 zile non stop ce mai facem fratilor ca ne dau moldevenii afara din constanta

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Se mai dă spor de noapte?
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.277 secunde