Medicul de gardă
Ce riscă persoanele cu colesterolul prea mic
417
Articole de la același autor
Ce riscă locatarii care obturează coloana de aerisire
02 Iulie 2013
Când se plătește mai mult pentru dezbaterea moștenirii
11 Iunie 2013
Este obligat soțul divorțat să-și întrețină fosta consoartă?
05 August 2013
Cum pot fi descoperiți "șmecherii" care fură apă
26 Iunie 2013
"Sunt vegetariană, iar lactatele nu le suport decât cu zero la sută grăsime. Pește mănânc foarte rar… Problema e că mi-am făcut analizele, iar colesterolul mi-a ieșit sub limită, pe la 50 valoare. Asistenta care mi-a dat rezultatele mi-a spus că și colesterolul mic dă probleme, și încă mari și m-a sfătuit să merg la un specialist. Eu știu că un colesterol mare e problematic, nu unul mic! A. Damian".
v v v
Că extremele ridică întotdeauna probleme, cu atât mai mult când este vorba despre valoarea colesterolului - această componentă atât de importantă a organismului, ne-o confirmă și dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center. Potrivit medicului, colesterolul nu trebuie să ajungă la valori de sub 50 de miligrame pe decilitru. Când analiza arată valori prea mici ale colesterolului, organismul începe să folosească proteine. Or, în aceste condiții, masa musculară începe să aibă de suferit. Când analiza arată valori prea mari, colesterolul începe să se depună pe pereții vaselor de sânge, care se îngustează, din nefericire ajungându-se, de multe ori, chiar la infarct.
Tulburări endocrinologice. Lipsa colesterolului din alimentație poate predispune la tulburări endocrinologice și sexuale, co-lesterolul având capacitatea de a acționa și asupra hormonilor sexuali. Pentru a nu se ajunge în astfel de situații este nevoie de un echilibru, alimentația având un rol esențial în menținerea acestuia. Printre alimentele cele mai bogate în colesterol sunt: gălbenușul de ou și organele (ficatul, rinichii, creierul), apoi lactatele și carnea, inclusiv cea de pasăre cu grăsime. Cu mici excepții, carnea de pește este cea mai săracă în colesterol, iar fructele, legumele, alunele, nucile și rapița nu conțin deloc această substanță.
v v v
Că extremele ridică întotdeauna probleme, cu atât mai mult când este vorba despre valoarea colesterolului - această componentă atât de importantă a organismului, ne-o confirmă și dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center. Potrivit medicului, colesterolul nu trebuie să ajungă la valori de sub 50 de miligrame pe decilitru. Când analiza arată valori prea mici ale colesterolului, organismul începe să folosească proteine. Or, în aceste condiții, masa musculară începe să aibă de suferit. Când analiza arată valori prea mari, colesterolul începe să se depună pe pereții vaselor de sânge, care se îngustează, din nefericire ajungându-se, de multe ori, chiar la infarct.
Tulburări endocrinologice. Lipsa colesterolului din alimentație poate predispune la tulburări endocrinologice și sexuale, co-lesterolul având capacitatea de a acționa și asupra hormonilor sexuali. Pentru a nu se ajunge în astfel de situații este nevoie de un echilibru, alimentația având un rol esențial în menținerea acestuia. Printre alimentele cele mai bogate în colesterol sunt: gălbenușul de ou și organele (ficatul, rinichii, creierul), apoi lactatele și carnea, inclusiv cea de pasăre cu grăsime. Cu mici excepții, carnea de pește este cea mai săracă în colesterol, iar fructele, legumele, alunele, nucile și rapița nu conțin deloc această substanță.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 26 Iulie 2013
Vineri, 10 Mai 2013
Sâmbătă, 30 Martie 2013
Joi, 14 Martie 2013
Vineri, 11 Ianuarie 2013
Luni, 03 Decembrie 2012