Medicul de gardă

Ce riscuri atrage surplusul de calciu

290
Ce riscuri atrage surplusul de calciu - 29martiemedicul-1364567819.jpg

Articole de la același autor

"De mică am avut probleme cu calciul, mama îmi tot dădea calciu efervescent. Mi-a intrat în sânge să iau calciu când mă simt eu mai slăbită, dar nu simplu, ci vitamine care conțin și calciu. O colegă m-a sfătuit să renunț ori să-mi fac analizele, că dacă am prea mult calciu în organism, s-ar putea depune pe rinichi. M-ar interesa părerea medicului, prin această rubrică. Vă mulțumesc, Aura Panait".

v v v

Mai ales în ultimii ani, a devenit o modă ca din ce în ce mai multe persoane să înghită vitamine după cum cred de cuviință, fără să ceară părerea medicului de familie. Deși vitaminele și mineralele sunt esen-țiale pentru menținerea în formă, dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Homeomed, semnalează că dacă acestea sunt administrate fără prescripție medicală și în exces, locul efectelor benefice îl pot lua imediat problemele de sănătate, și nu simple. Or, pentru evitarea acestor neplăceri, medicul ne-a explicat că înainte de administrarea unor suplimente alimentare, trebuie efectuate analizele de sânge necesare, întrucât există posibilitatea ca organismul, fie să aibă calciu sau alte vitamine în exces, fie în minus.

Distrugeri neuronale

Că lucrurile sunt cât se poate de serioase o dovedește faptul că surplusul de calciu poate îngusta vasele de sânge din creier, urmarea fiind o serie de distrugeri neuronale. Pe de altă parte, excesul de calciu poate favoriza și apariția pietrelor la rinichi. Suficiente motive pentru ca înainte de a ne autotrata cu vitamine să dăm o fugă la cabinetul medicului de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce riscă pensionarii
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Întrerup alăptarea cât iau medicamente?"
Pagina a fost generata in 0.3333 secunde