Colțul constănțeanului supărat

328
De-abia s-a anunțat că taxa auto pentru mașinile înmatriculate înainte de întâi ianuarie 2007 ar putea fi amânată cu un an, că persoanele care au mașini mai vechi au și reacționat: "Știți de ce sunt supărat? Din cauză că politicienii noștri se pripesc la măsuri care atacă multă lume pe nepusă masă. De ce nu spun din timp, dar nu cu o lună, două înainte, ca să apucăm să ne rezolvăm problemele?" – se întreabă Mihai Nicoară. Bărbatul recunoaște că mașinile care poluează foarte mult ("toate poluează") trebuie să dispară ușor-ușor, dar este conștient că nu oricine își poate achiziționa o mașină nouă. Iar când e obligat să se căptușească cu ea pe viață face urât".

Taxă peste valoarea mașinii?

Cititorul nostru salută măsura luată în al doisprezecelea ceas, posibil și la presiunea străzii, din simplul motiv că politicienii și-au dat seama că au făcut-o lată, conștientizând că o taxă, indiferent de ce natură este ea, dacă este mai mare decât valoarea căreia îi este aplicată naște convulsii sociale: "Este ceva ce ține de SF, iar eu vreau să trăiesc într-o Românie reală. Când se iau măsuri care afectează atâta lume, să se lase o marjă de timp pentru ca oamenii să poată acționa. Dacă nu o fac, pentru ca apoi să se plângă, atunci e numai problema lor".

Teama de CEDO?

Mihai Nicoară sugerează poli-ticienilor să asculte mai atent vocea poporului chiar și atunci când nu demonstrează în stradă și să repare înainte de a fi prea târziu măsurile care îi afectează direct "în plex", dând orgoliul la o parte: "Cunosc un avocat care a apucat să-și facă o masă de clienți ce ar fi fost serios afectați de taxa auto pe care să-i reprezinte la CEDO, acuzând statul că le-a încălcat dreptul la garantarea proprietății. Nu știu dacă ar fi câștigat, dar isterie sigur ar fi fost".

Mai bine mai târziu…

Cunoscător al acestor probleme, cititorul nostru s-a bucurat auzind această veste, mai ales că lucrează în domeniul auto, apreciind că măsura va debloca această piață. Lucru care nu-i de colo într-o perioadă atât de agitată ca aceea pe care o trăim. Profitând de acest context, el le recomandă politicie-nilor maximă transparență și nepunerea oamenilor direct în fața faptului împlinit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 0.4001 secunde