Colțul constănțeanului supărat

275
Valerica Aioanei are destule informații, oferite chiar de rude foarte apropiate, potrivit cărora la unele universități private din țara noastră, mituirea unor profesori pentru a acorda studenților note mai mari la examenele de peste an sau de licență funcționează. Mai mult, este un lucru care nu pare a da frisoane vreunei părți. Urmare scandalului recent, care a făcut atâta vâlvă în toată presa, referitor la Facultatea Bioterra din București, cititoarea noastră a simțit nevoia să lanseze pu-blic unele dileme: "Oare cine e mai vinovat, cel care dă șpagă sau cel care primește? Ce-l împiedică pe student să învețe mai mult în loc să-și cumpere examenul sau chiar diploma, de orice nivel ar fi ea? Bagă cumva profesorul mâna în buzunarul studentului? Fără stimularea și complicitatea părinților, mai poate funcționa șpaga în școli?


Eu știu pe cineva care se dădea de ceasul morții să găsească o persoană de legătură, ca să ajungă la proful băiatului ei, să-l treacă la examen, în loc să-l pună pe puști să învețe. Era disperată, ar fi dat și mai mult decât arăta... mercurialul, numai să-și vadă odrasla cu diplomă. Profesorul nu-ți bagă mâna în buzunar, să fim serioși, iar banul e ochiul dracului pentru oricine. Dacă e să vorbim de șpagă, să-l pedepsim mai întâi pe ăla care dă, apoi ce cel care primește, dacă vrem să schimbăm ceva!" Cititoarea noastră se aș-teaptă ca persoanele care o cunosc, și nu numai, să se întrebe ce a apucat-o să se manifeste în acest fel? Iată și explicația:
Oficializarea șpăgii…

"Îmi aduc aminte că s-a pus problema să se oficializeze șpaga la doctori, adică să se dea chitanțe. Eu cred că mai degrabă ar trebui să se ofi-cializeze în facultăți. Poate că așa, guvernanții noștri o să aibă o oglindă asupra felului cum își iau unii diplomele și notele. Sincer, la doctor dau cu plăcere, îmi salvează viața. Dar care este rezultatul șpăgii pentru profesori? Fabrici de diplome pentru niște nulități, care, cu pile și șpăgi date mai departe, dar cu diplome care mai de care la bază, mai ajung să ne și conducă sau să facă politică la nivel înalt!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9856 secunde