Colțul constănțeanului supărat

125
Colțul constănțeanului supărat - coltcteansup12fb-1392217612.jpg

Articole de la același autor

Când s-a gândit să ne scrie, cititorul nostru, ing. Paul Nicolae, a pornit de la premisa că, de multe ori, "corupția nu este doar la nivel înalt, nu degeaba se spune că «Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții!»". 
Supărarea i-a fost alimentată în toată perioada când fiica sa, "femeie de 36 de ani, la casa ei, cu soț și copil", încearcă să mențină în viață o mică afacere. Din păcate, s-a poticnit pe acest drum și din cauza crizei, dar și a condiționărilor pe care diversele firme cu care a colaborat i le-au făcut, și asta doar pentru a-i furniza la timp materialele "după care-i frigea buza". Descurajante au fost și  repetatele controale: "Legile trebuie respectate, fără  discuție, dar încercarea de a cerceta orice posibilitate de abatere, cât de mică, de la legi, norme și reglementări este, din multe puncte de vedere, și riscantă, și obositoare. Mai ales pentru fiica mea, care nu ar face vreo șmecherie, chit că falimentează. E trist pentru mine, ca părinte, s-o aud spunând că e mult mai sigur pentru familie să nu întreprinzi nimic pe cont propriu, pentru că, dacă faci ceva, întotdeauna se va găsi cineva care să te bănuiască de interese ascunse, de neregularități, să te întrebe ce și cum și să te hărțuiască la nesfârșit. Așa încât cel mai bine este să nu faci nimic și atunci ești sigur, sau aproape sigur, că nu vei avea probleme cu justiția". 
Bărbatul așteaptă ziua în care cei care lucrează în cinste și corectitudine să-și poată susține afacerile, fără să fie suspectați că "se ajută" de fel de fel de șmecherii bine ascunse. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Mai puțini polițiști corupți în 2013
Pagina a fost generata in 0.5533 secunde