Când se poate "umfla" arvuna în caz de tranzacție imobiliară

220
1
Când se poate

Articole de la același autor

"Am plătit arvună, cum se face din moși-strămoși la o vânzare, ca să fiu sigur că, până semnăm contractul, proprietarul nu găsește un client dispus să-i dea mai mulți bani. În plus, ne-am înțeles, verbal și cu martori, că dacă nu mai vinde, o să-mi umfle arvuna, adică mi-o plătește la dublu. Culmea e că a găsit alt client, iar la arvună n-a mai adăugat  niciun leuț. Cine plătește că m-a ținut încurcat patru luni de zile? Laurențiu Datcu". 
v v v
Într-adevăr, domnule Datcu, potrivit agențiilor imobiliare contactate, în marea majoritate a precontractelor de vânzare-cumpărare, este inclusă o clauză conform căreia, dacă vânzătorul-promitent nu-și respectă obligația asumată de a vinde la termenul stabilit, restituie cumpărătorului-promitent cel puțin avansul dat, dacă nu chiar dublul sau triplul sumei, în funcție de cum s-a convenit la semnarea precontractului.
Însă, dumneavoastră nu ați menționat dacă ați făcut un antecontract de vânzare-cumpărare printr-o agenție imobiliară sau prin cabinet notarial. Dacă ați semnat un asemenea act, iar proprietarul nu mai vrea să vândă, aveți dreptul să-i cereți despăgubiri, după cum acestea au fost menționate în antecontract. Tocmai acesta este și rostul unui antecontract de vânzare-cumpărare. În lipsa acestuia, posibilitatea unor țepe imobiliare crește văzând cu ochii. 


Comentează știrea

admirator
13 februarie 2014
daca

arvuna s-a restituit integral, nu-i nici o teapa!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3703 secunde