Cum poți să vinzi un apartament

266
1
Cum poți să vinzi un apartament - cumpotisavinzi-1401020864.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Cristina Nicolae, în calitate de vânzător al imobilului, reglementările în vigoare vă obligă să aveți în regulă următoarele documente: actul de proprietate asupra apartamentului, care poate fi, după caz, contract de vânzare-cumpărare, contract de donație, certificat de moștenitor; extrasul de carte funciară, care se obține de către biroul notarial de la Oficiul de Carte Funciară din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și este valabil 10 zile de la data depunerii cererii. Referitor la extrasul de carte funciară, acesta este necesar întrucât certifică datele de identificare a unei proprietăți, precum și situația juridică a acesteia (dacă este sau nu ipotecată, dacă există sau nu interdicții de înstrăinare etc.).

Mai aveți nevoie și de certificatul fiscal, care se obține de la Administrația Financiară și care certifică faptul că proprietarul este la zi cu dările față de stat (impozite, taxe, amenzi etc); de adeverință de la asociația de proprietari, care să arate că proprietarul este la zi cu plata întreținerii și a altor datorii. Și, mai nou, vă trebuie și certificatul energetic, dar și o adeverință de la Enel, care să arate că sunteți cu facturile achitate, precum și o declarație de la primărie (după caz), cu specificarea că imobilul nu este revendicat sau nu este notat în procese în circuitul civil, în situația în care imobilul a fost dobândit în baza Legii 10 sau 112. 

Comentează știrea

constantean
26 mai 2014
ce lege spune asta?

Ce treaba are ENEL-ul cu asta? De ce nu se cere asa ceva si de la Romtelecom, de la societatile de CATV, Internet, de la vecini ca nu ai datorii la ei...?:))))))))))) De cand suntem recuperatori pentru italieni??? Contractul cu enel-ul nu prevede asa ceva. Este un abuz sau o prostie inserata in articol, Contractul este semnat cu o persoana fizica, de cele mai multe ori, pe care Enel-ul are tot dreptul sa o dea in judecata daca nu achita facturile... Dar de la asta la a ingradi dreptul persoanei de a face ce vrea cu proprietatea sa, e cale lunga...De la Asociatia de proprietary este normal sa se ceara o hartie pentru ca, intr-un condominiu, orice proprietar de apartament detine si o cota-parte indiviza din proprietatea comuna, iar cheltuielile aferente acesteia se regasesc in cheltuielile lunare pe apartament...Cred ca est nevoie de mai multa documentare din partea autorilor articolelor inainte de a publica ceva,,,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4503 secunde