Apartamente vechi vs. apartamente noi. Care tind să se scumpească, la Constanța

347
Apartamente vechi vs. apartamente noi. Care tind să se scumpească, la Constanța - apartamentevechinoiimobiliarecon-1394204986.jpg

Articole de la același autor

După un 2013 în care apartamentele scoase la vânzare în întreaga țară s-au ieftinit considerabil față de anul precedent, la începutul lui 2014 piața dă semne dacă nu de revenire, atunci măcar de stagnare. Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, în a doua lună din acest an marile orașe ale țării (București, Brașov, Cluj - Napoca, Constanța, Iași, Timișoara) au consemnat un trend general ascendent al prețurilor pe segmen-tul apartamentelor vechi, în vreme ce unitățile locative nou-construite au continuat să se ieftinească.


La Constanța, valoarea medie de listare pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-a diminuat cu 0,5% în februarie, de la 853 la 849 de euro pe metru pătrat util; prețul mediu solicitat în prezent este cu 2,9% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. Datele obținute cu ajutorul Indicelui imobiliare.ro arată că apartamentele vechi s-au scumpit, în medie, cu 0,6% (de la 837 la 842 de euro pe metru pătrat), însă chiar și așa sunt cu 2,8% mai ieftine decât în 2013. 


De cealaltă parte, unitățile locative noi au consemnat un declin de 1,8% (de la 891 la 875 de euro pe metru pătrat), așadar prețul mediu valabil în prezent este cu 3,2% mai mic decât în februarie 2013.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4359 secunde