Medicul de gardă

Ce sechele poate lăsa pneumonia

1532
Ce sechele  poate lăsa pneumonia - medicsechelepneumonie-1401020806.jpg

Articole de la același autor

"Se poate ca după un tratament pentru pneumonie, făcut așa cum a recomandat medicul specialist, să mai tușești o lună jumătate, aproape două, de la terminarea tratamentului? Poate n-a fost bun tratamentul, mă gândesc…" – întreabă Luiza Popescu.

v v v

În cazul pneumoniei, dr. Anca Sima, medic specialist medicină de familie în cadrul Homeomed ne-a confirmat că, de exemplu, tusea, poate să persiste și până la două luni de zile. Însă, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, sechelele după pneumonie nu apar atât de ușor, de regulă se înregistrează la pacienții cu probleme de imunitate, cu diabet, cu leziuni pulmonare deja existente înainte de boală, ca, de exemplu, bronșiectaziile. Totul, din cauză că asemenea afecțiuni atrag infecțiile cu germeni, și de fiecare dată când imunitatea organismului este în scădere, și infecțiile se reactivează.

De reținut! S-a ajuns la concluzia că cele mai predispuse la pneumonii, ca dealtfel la orice alt tip de infecție, sunt persoanele cu imunitate scăzută. De asemenea, și fumătorii prezintă risc mai mare la infecția căilor respiratorii superioare, spune medicul, care este de părere că pacienții care s-au tratat de pneumonie trebuie să meargă la specialist și după finalizarea tratamentului, pentru a se evita sechelele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce ascund palpitațiile
Pagina a fost generata in 0.5356 secunde