Cum să te înscrii la alt medic de familie

995
Cum să te înscrii la alt medic de familie - secautamediciromani1-1378761395.jpg

Articole de la același autor

Pentru a vă muta pe lista altui medic de familie, trebuie să depuneți o cerere la medicul ales, cu precizarea numelui medicului la care ați fost înscris, împreună cu dovada calității de asigurat. Medicul la care doriți să vă înscrieți va face apoi o notificare în scris Casei de Asigurări de Sănătate și medicului de familie la care ați fost înscris pentru ca cel din urmă să trimită fișa dumneavoastră medicală prin poștă noului medic. 

Documente necesare pentru înscriere: copie după certificatul de naștere pentru persoanele până la 14 ani, respectiv copie de pe cartea de identitate; dovada calității de asigurat. Persoanele până la 18 ani se vor prezenta doar cu copia după actul de identitate. 

De precizat că schimbarea medicului de familie se face numai după scurgerea a șase luni de la înscrierea anterioară. 

Atenție! Există posibilitatea să vă înscrieți la un medic de familie din alt județ decât cel în care locuiți sau lucrați, dacă asta vă este dorința, dar în acest caz procedura este mai complicată și presupune obligația de a comunica angajatorului care vă plătește asigurarea de sănătate să transmistă lista nominală Casei Județene de Asigurări de Sănătate pe raza căreia se află cabinetul medicului pe care l-ați ales. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5836 secunde