Cum scăpați de un SRL cu mai mulți asociați?

305
1
"Fratele meu e băgat într-un SRL, dar nu e singur, mai are doi asociați. El vrea să radieze firma, că merge prost de tot, ceilalți nici nu vor să audă, dar nici nu se implică să meargă mai bine. Poate fi radiat un SRL în condițiile astea, că fratele meu nu mai rezistă, au și datorii…?" (Minodora Mirea).


E nevoie de hotărârea asociaților
Din păcate, doamnă Mirea, de unul singur, fratele dumneavoastră nu poate dispune radierea firmei. Totul, din cauză că regle-mentările în vigoare obligă să se depună la Registrul Comerțului cererea de înregistrare însoțită de hotărârea asociaților de efectuare concomitentă a dizolvării și lichidării societății luată cu cvorumul și majoritatea prevăzută de lege pentru modificarea actului constitutiv, atunci când aceștia sunt de acord cu privire la repartizarea și lichidarea patrimoniului societății și când asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui, în acord cu creditorii (original), dovada acordului creditorilor privind stingerea pasivului sau regularizarea lui (original).

Abia în etapa a doua, după expirarea termenului de opoziție de 30 de zile de la publicarea hotărârii de dizolvare în Monitorul Oficial, comerciantul va depune cerere de radiere, însoțită de hotărârea de repartizare a activelor rămase după plata creditorilor luată prin votul unanim al asociaților/membrilor (original), situația financiară de lichidare și de repartizare a activului aprobată de asociați/membri (copie), certificatul de înregistrare și anexa/anexele la acesta (originale), certificatul emis de organul fiscal competent din care să rezulte că societatea nu are datorii la bugetul de stat și la contribuțiile sociale (original) și, dacă este cazul, hotărârea judecătorească irevocabilă prin care s-a respins opoziția.

Este adevărat că încă, la români, birocrația rămâne stufoasă, însă nici radierea unei firme nu se poate realiza doar pe vorbe. 


Comentează știrea

Avocatus
6 septembrie 2012
partial gresit

Se poate retrage pe cale judecatoreasca. Vorbiti cu un avocat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde