Ce datorii au firmele constănțene către Inspectoratul de Muncă

658
Ce datorii au firmele constănțene către Inspectoratul de Muncă - itm10-1334163986.jpg

Peste 1.000 de agenți economici din județul Constanța au datorii către Inspectoratul Teritorial de Muncă vechi de mai bine de un an. Aceștia nu au achitat încă sume ce reprezintă comisionul pentru păstrarea cărților de muncă. Inspectorii ITM calculează penalizări pentru fiecare zi de întârziere. În unele cazuri sunt sume chiar mai mici de 15-20 de lei.
Pe site-ul ITM sunt afișate periodic numele firmelor care datorează acest comision. Astfel, în prezent figurează 363 de datornici. Agenții economici sunt din întreg județul și reprezintă atât firme renumite, cât și firme mici, unele chiar cu activitatea suspendată. La aceștia se mai adaugă peste 600 de companii în faliment. Sumele neachitate din 2010 și până în prezent ajung, în total, la peste 80.000 de lei.
"De la 6.500 de debitori câți aveam în decembrie 2010 am ajuns, la 31 decembrie 2011, la 1.500 de debitori. Suntem înscriși la masa credală cu 224 de dosare care au obținut procedura falimentului. La un moment dat ne vom recupera și noi banii", a precizat directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola.
În ce privește datornicii, dacă au uitat că au de plătit acest comision pot verifica site-ul www.itmconstanta.ro, pentru a vedea dacă se află pe lista debitorilor. "Noi dorim să-i atenționăm pe acei agenți economici care au restanțe la plata comisionului să acceseze site-ul, să se prezinte cât mai repede la serviciul de contabilitate pentru a le fi calculate penalizările și să le plătească pentru a nu se aduna sume și mai mari", mai explică directorul Eugen Bola.
În cazul în care nu aveți completată la zi cartea de muncă, începând cu 2 aprilie 2012, ITM nu va mai opera nicio modificare în carnet, dar vă va elibera o adeverință de vechime, pentru a le servi la calcularea stagiului. Acest document va putea fi obținut contra unei taxe de 40 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Actual : Grecia s-a salvat  de la faliment
Pagina a fost generata in 0.7839 secunde