Cum se descoperă pierderile de apă

343
Cum se descoperă pierderile de apă - 13febrpierderiapa-1360769136.jpg
"Ce trebuie să se verifice într-un bloc pentru a se afla, pe bune, pe ce căi se pierde apa?" (Daciana Lungu).


v v v

Fără doar și poate, la nivelul asociațiilor există pârghii pentru depistarea căilor care favorizează pierderi de apă. Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari, Marcel Dragu, este de părere că numai un control inopinat poate duce la descoperirea locatarilor care fac uz de tot felul de jonglerii pentru a plăti mai puțin la întreținere. Iar pentru ca acest control să poată fi posibil, ar trebui ca între asociație și fiecare proprietar în parte să se facă o convenție, în care să figureze toate obligațiile reciproce.

Procedura controlului

Controlul ar trebui să se facă în felul următor: comitetul executiv propune două-trei persoane care să verifice fiecare apometru, să dea drumul la robinetul de apă pentru că s-ar putea să fie blocat. De asemenea, trebuie văzut și dacă proprietarul și-a strâns apă curată în cadă, pentru că orice firicel subțire de apă de la robinet, inclusiv scurgerile în vasul WC, nu se înregistrează în apometrul de apartament, dar se contorizează în apometrul general de la branșament, putând ajunge până la circa 15-17 mc pe lună; dacă s-a demontat capul de la apometru, care înregistrează indexul, lucru posibil, pentru că e separat de circuitul de apă sau dacă respectivul locatar și-a făcut racord de apă separat care duce la mașina de spălat sau la alte consumuri, dacă există sigiliile la apometre și dacă sunt montate invers, situație în care scade din înregistrare.

Dacă se constată diferențe mari de apă între apometrul de bran-șament și suma consumurilor din apartamente, conducerea asociației trebuie să identifice pierderile de apă de la subsol sau prin pământ, între căminul de branșament și bloc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Bârfe" la scara blocului…
Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Scandal monstru în bloc, de ani de zile
Pagina a fost generata in 0.2799 secunde