Cum se poate dizolva un SRL

142

Articole de la același autor

"Avem un SRL de familie, merge șchiopătând, dar cumnatul, care e și el asociat, nu vrea să închidem firma. E optimist și speră să meargă. În total, suntem trei asociați, iar pentru dizolvare, sunt numai eu. Ce pași trebuie să fac pentru radierea societății? Vă mul-țumesc anticipat pentru răspuns, Adrian".

v v v

Domnule Adrian, oricât v-ați dori dumneavoastră să închideți firma, având în vedere că sunteți mai mulți asociați, de unul singur nu puteți face nimic. Și asta din cauză că solicitarea de radiere este abia etapa a doua. Practic, potrivit Re-gistrului Comerțului, reglementările obligă să depuneți la această instituție o așa-numită cerere de înregistrare, care trebuie să fie însoțită de hotărârea asociaților de efectuare concomitentă a dizol-vării și lichidării societății. Iar această decizie trebuie luată cu cvorumul și majoritatea prevăzută de lege pentru modificarea actului constitutiv.

Abia în etapa a doua, după expirarea termenului de opoziție de 30 de zile de la publicarea hotărârii de dizolvare în Monitorul Oficial, comerciantul va depune cerere de radiere, însoțită de hotărârea de repartizare a activelor rămase după plata creditorilor luată prin votul unanim al asociaților, situația financiară de lichidare și de repartizare a activului aprobată de asociați, certificatul de înregistrare și anexele la acesta, certificatul emis de organul fiscal competent din care să rezulte că societatea nu are datorii la bugetul de stat și la contribuțiile sociale (original) și, dacă este cazul, hotărârea judecătorească irevocabilă prin care s-a respins opoziția. Mai multe informații puteți obține direct de la Re-gistrul Comerțului, unde puteți consulta reglementările în vigoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4815 secunde