Cuget Liber vă ascultă

127
Cuget Liber vă ascultă - siglacuget2-1370640879.jpg

Articole de la același autor

1. Mioara Ducu, din Constanța: "Mama a murit înainte să primească pensia. Cine are dreptul să ridice banii din familie?"

v v v

Dacă decesul titularului dreptului la pensie a survenit înainte de plata pensiei (în aceeași lună calendaristică), potrivit reglementărilor Casei Naționale de Pensii, o rudă de gradul întâi a decedatului poate ridica pensia cuvenită pensionarului decedat. În acest scop, persoana respectivă va prezenta factorului poștal o adeverință specială eliberată pe numele ei de Casa Județeană de Pensii.

2. Veronica Stan, din Constanța: "Cum se plătesc cei din conducerea asociației de locatari, ca să nu fie discuții?".

v v v

Potrivit legislației privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari (Legea nr. 230 din 2007, actualizată), președintele asociației sau membrii comitetului executiv pot fi remunerați pe baza unui contract de mandat, însă numai în conformitate cu hotărârea adunării generale a proprietarilor, luată la data adoptării bugetului anual de venituri și cheltuieli. Cât privește cenzorul sau cenzorii aleși, ei pot fi plătiți pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri și cheltuieli pentru activitatea de administrare, care include activități de administrare tehnică, de contabilitate și casierie, asociația de proprietari poate angaja fie cu contract individual de muncă persoane fizice atestate pentru funcția de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate și autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociațiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract.

Pentru alte tipuri de activități, asociația poate încheia contracte individuale de muncă pentru persoane fizice sau poate încheia contracte de natură civilă sau comercială cu persoane juridice specializate și autorizate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0162 secunde