Medicul de gardă

"De ce mi-am pierdut mirosul?"

901

Articole de la același autor

"În afară de faptul că răcesc des, iarna, alte suferințe nu am. Problema e că mi-a cam dispărut mirosul, iar o asistentă mi-a spus că e posibil să fie de la răcelile mele. E ceva trecător sau e vorba de alte boli ascunse? Nu fumez, nu beau mult. M. Ionescu".
v v v
Dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, ne-a confirmat că tulburările de miros pot să apară atât din motive de sănătate, enumerând câteva dintre acestea: viroze, diferite traumatisme, dar și din alte cauze, precum lucrul în-
tr-un mediu cu toxicitate ridicată, alergii la praf, timp îndelungat petrecut în camerele cu aparate de aer condiționat. Semnalarea unor probleme privind scăderea mirosului trebuie să fie considerat un motiv extrem de serios, care să-I determine pe cel în cauză să se prezinte de urgență la medic, pentru că numai așa vor putea profita de șanse reale de rezolvare a acestor tulburări. În plus, există riscul ca tulburările de miros să fie însoțite și de modificări ale gustului, iar a nu simți mirosul și gustul reprezintă stări severe de disconfort.
Răcelile repetate, un motiv. Totuși, s-a ajuns la concluzia că, de regulă, mirosul poate fi afectat în cazul virozelor, gripei, al unor afecțiuni infecto-contagioase, iar în cazuri mai rare, la bolnavii diagnosticați cu ozenă (se manifestă prin formarea unor cruste în nas, care distrug structura mucoasei nazale). Asta nu înseamnă că dacă pacientul se prezintă imediat la medic și urmează tratamentul prescris de acesta, mirosul nu reapare. Ceea ce trebuie luat în calcul însă este să se evite cronicizarea bolilor mai sus enumerate, căci în astfel de situații, pot surveni tulburări severe ale mirosului (hiposmie) sau dispariția completă a acestuia (anosmie). 
Important! Dacă tratamentul se face la timp, simțul mirosului va putea fi recuperat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : "Sunt sănătoasă, dar uit prea mult"
Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ciroza hepatică,  moștenită?
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : "Mă balonez,  indiferent ce mănânc!"
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se plătesc datoriile către angajator
Pagina a fost generata in 0.597 secunde