Medicul de gardă

De ce scade auzul omului

269
1
De ce scade auzul omului - 7iuliemediculauz-1373198919.jpg

Articole de la același autor

"Se poate ca un om tânăr, cu tensiunea mare și oscilantă să aibă probleme cu auzul la vârsta de 39 de ani? Din ce alte cauze poți să nu auzi bine de la vârsta asta, dacă n-ai avut probleme înainte?" (Diana Mustață).

v v v

Într-adevăr, vârsta înaintată este cea mai frecventă cauză a pierderii auzului. Însă, potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, mai există o serie de alte cauze care duc, treptat, la scăderea calității auzului. Iar, printre acestea, se află și afecțiunile cardiologice și hipertensiunea arte-rială, dar și alte afecțiuni precum otita medie, diabetul zaharat, meningita, infecțiile virale, artritele reumatoide, unele boli neurologice sau accidentul vascular cerebral.

Expunerea la zgomote. Medicul ne-a explicat că nu doar bolile pot duce, în timp, la scă-derea calității auzului, ci și expunerea în mod repetat la zgomote puternice, din cauză că ure-chea se simte agresată de sunetele de intensitate mare și de durată. Ca să nu mai vorbim de lovituri puternice la nivelul craniului sau ale timpanului, care sunt factori severi de risc chiar pentru pierderea auzului, nu doar pentru scăderea acestuia.

Important! E bine de știut că și antibioticele luate aiurea, aspirina, diureticele sau medicamentele pentru disfuncțiile erectile pot afecta, în timp, auzul. Pentru că este vorba despre o funcție atât de importantă a organismului, medicul recomandă persoanelor care observă cât de mici probleme cu auzul să se adreseze imediat unui specialist, pentru a nu lăsa lucrurile să se complice și să se ajungă la aparat auditiv. 

Comentează știrea

filip
8 iulie 2013
aparat auditiv

să se complice și să se ajungă la aparat auditiv. si este capat de lume? am pe buni care poarta aparat de 5 ani si aude mai bine ca mine ! deci lucrurile nu s-au complicat , ci s-au rezolvat.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : De ce se mărește splina
Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cârceii, un semnal de alarmă!
Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Herpesul, boală fără leac?
Pagina a fost generata in 1.1727 secunde