"E plină lumea d’alde voi!"

190

"Nu vă convine, valea! E plină lumea d’alde voi!"-este replica pe care Ileana Dionisie a primit-o, în dese rânduri, din partea angajatorului, față de care și-a exprimat nemulțumirea că nu mai rezistă programului de lucru mult prea încărcat: "Este șmecher șeful nostru, ca să nu fie nimeni reclamat că ne cheamă la muncă sâmbăta și duminica fără să ne plătească, ne obligă să facem ore suplimentare în fiecare zi, dar în fiecare zi, credeți-mă, de luni până vineri. Sunt seri când ajungem la copii și la ora nouă noaptea. I-am cerut să ne plătească orele suplimentare măcar, dacă tot ne-am cocoșat muncind. Dar ne-a dat replica despre care v-am spus și ne-a închis gura. Eu mi-am depus demisia, nu mai suport, sunt în preaviz, degeaba am de muncă dacă o să ajung la spital! Am vrut să reclamăm la ITM, dar nu primesc anonime".


Dată fiind situația destul de delicată, femeia ar vrea să știe dacă din punct de vedere legal se poate întreprinde vreun demers… fără scandal, la nivelul colectivului, pentru ca starea de lucruri prezentată să înceteze.  

Soluția, la îndemâna ITM!


Fără doar și poate, angajatorul în discuție întreprinde un abuz în privința programului zilnic de lucru, motiv pentru care experta în Resurse Umane, Manuela Marcu, le recomandă celor aflați în situații de acest fel să facă o reclamație către Inspectoratul Teritorial de Muncă. În situația în care această instituție nu își face treaba sau amână soluționarea litigiului, se poate înainta o altă sesizare către Inspecția Muncii București sau chiar către Ministerul Muncii, ca forumuri superioare inspectoratelor teritoriale de muncă. De asemenea, către Inspecția Muncii se poate face o petiție online, la adresa de mail [email protected] , prin fax la nr. (021) 302 70 64 sau prin poștă, la adresa Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, București, 021451.


Atenție, însă, indiferent cui vă adresați, pentru a fi luată în considerare, petiția trebuie neapărat semnată!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde