Din ciclul Relații cu clienții

"Fratele meu, cu gazele nu te joci!"

1374
7
Atentie la centralele termice! Pericolul de explozii este foarte ridicat! Cu asemenea avertismente din partea specialiștilor, obligația posesorilor de a le menține în perfectă stare de funcționare este pe deplin justificată.

Cei care își încălzesc locuințele cu centrale proprii știu că poartă o imensă răspundere, atât pentru siguranța lor, cât și a celor din jur. De aceea, când apar defecțiuni, îi sperie mai tare gândul că s-ar putea întâmpla o nenorocire, decât acela că vor suferi de frig. Iar când defecțiunile, odată descoperite, nu sunt remediate nici măcar de cei care și-au asumat această obligație, intră de-a dreptul în panică.

Într-o asemenea situație se află Corne-lia Bresit, din Constanța, care a dorit să-și exprime public îngrijorarea față de modul cum a înțeles firma de service contactată să remedieze defecțiunile apărute la centrala proprie pe gaze. Femeia consideră că este nevoie de semnale publice ori de câte ori clienții constată că nu sunt tratați corect, deși plătesc pentru serviciile respective, în speranța că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla.

"Acum 10 zile, am sunat la SC Olt Instal SRL pentru că nu mai funcționa centrala de gaze, să vină s-o repare. Au venit, au constatat defecțiunea. Apoi mi-au cerut 300 de lei, pentru piesa de care era nevoie. A doua zi, a venit altcineva,

a pus piesa, dar mi-a cerut încă 220 lei, pentru manoperă și o altă piesă, de care mi s-a spus că ar mai fi nevoie. După ce a primit banii, a zis că a doua zi o să-mi dea factura. A doua zi l-am sunat și i-am spus că centrala nu funcționează deloc, că mi-e frică de o nenorocire. Mai bine cumpăr alta nouă, dar am fost asigurată că nu e necesar. Mi-a zis omul că patronul ar fi în spital, dar că vine într-o oră, să remedieze. N-a venit nici până azi și nici nu mi-a mai răspuns nimeni la telefoanele pe care le-am dat".

Verificări pe cont propriu

Pentru a se convinge că firma este autorizată, a cerut ajutorul fiului său, care s-a deplasat la Congaz, unde i s-a confirmat că firma figurează pe lista celor autorizate. Dar când s-a deplasat la adresa indicată, respectiv pe str. Jiului, i s-a spus că firma nu a funcționat niciodată acolo. "Fratele meu, cu gazele nu te joci! Așa că m-am întors la Congaz și mi s-a spus că ei nu au ce face, să merg la Poliție, că am fost înșelat. Am fost la Secția 1, dar m-au trimis la OPC, iar OPC m-a trimis la ANAF, unde am depus o reclamație scrisă, urmând să primesc răspuns în 30 de zile. Câte drumuri și nervi consumați pentru că acei oameni nu și-au făcut treaba! Am venit la Cuget Liber, în speranța că dumneavoastră nu veți fi expediat ca mine și ca mama!" – ne-a spus Ionuț Bresit.

Alți bani…

În condițiile în care nici măcar telefonic nu mai avea cu cine discuta, femeia a apelat la serviciile unei alte firme de service, tot de pe lista celor autorizate, care a rezolvat problema. Însă, a trebuit să mai scoată din buzunar încă 250 de lei, plus alți 300 de lei pentru o nouă piesă, întrucât cea adusă de prima firmă nu era corespunzătoare. "Cred că dacă toți clienții ar lua atitudine și s-ar revolta public împotriva celor ce iau banii și nu-și termină treaba, ar fi mai mult respect. Eu una nu mai vreau să fiu dusă cu vorba, să fiu plimbată pe la tot felul de uși, pe banii mei! Mai ales când e vorba de o centrală pe gaze, cu asta nu te joci!", a declarat păgubitul.

"Vă promit solemn…"

Am încercat să luăm legătura cu patronul firmei, însă nu ne-a răspuns. În cele din urmă, am reușit să luăm legătura cu Emil Mărăcine, care ne-a confirmat situația.

"Eu sunt un colaborator al firmei, mă ocup de service. Știu situația, însă patronul are o problemă de sănătate. Mai spuneți-mi adresa și vă promit solemn că în cursul zilei de azi (n.n.-13 noiembrie), o să merg acolo să rezolv. Și eu am fost plecat… Știți, sunt două probleme, centrala e veche, iar a doua, eu am fost la doamna, însă apoi nu am putut să iau legătura cu patronul, iar doamna i-a dat lui banii pentru prima piesă… Mie mi-a dat numai 100 de lei, era o diferență…".

Atâta vreme cât consumatorii de gaze naturale sunt obligați să asigure exploatarea și întreținerea instalațiilor de utilizare

în conformitate cu normele tehnice prevăzute de lege, iar dacă nu o fac, răspund pentru asta, femeia crede că firmele de service autorizate ar trebui să fie și mai responsabile decât abonații, care probabil nu cunosc toate pericolele pe care le presupune o centrală termică defectă, care poate scăpa gaze.

Comentează știrea

Luci
14 noiembrie 2014
Sarlatani

In martie 2007 am hotarat sa trag gaz si sa pun centrala. Mergand pe la mai multe firme am ajuns la firma OM BOGAT OM SARAC unde lam intalnit pe domnul si doamna MARACINE. Niste oameni foarte amabili foarte intelegatori foarte foarte.... Iam spus ''domnului'' Maracine ca vreau sa trag gaz la aragaz si sa montez o centrala cu tot cu calorifere. A facu el calculul si toata lucrare cu tot cu reducere ajungea la 90 mil, cu conditia ca plata sa se faca in doua transe, prima la semnarea contractului si a doua la montarea centralei. Cum nu stiiam care sunt pasi am acceptat imediat pentru ca oferta era cam cu 10 mil mai putin decat la altii. Cand am semnat contractul iam dat 40mil si am plecat. A doua zi la ora 7 mam trezit cu doi baieti la usa incarcat cu bormasini tevi calorifere pungi cu mufe.....a treia zii au venit cu centrala au montato...am dat si restul banilor. Acm de bun simt a fost sa intreb si gazu? Domnul Mărăcine a spus ca in maxim o saptamana e si gazul tras. Si a trecut o săptămână si au mai trecut vreo doua si au mai trecut cateva săptămâni in care il sunam si de fiecare data ne certam si de fiecare data trebuia sa il sun dupa un alt numar de telefon si pana nu am ajuns sa ii fac plangere la politie....opc....congaz...omul nu a binevoit sa se reapuce de treaba. Cand sa reapucat de treaba am aflat ca el defapt nu avea nici un fel de autorizatie pentru gaz. El avea autorizatie de montat calorifere si tevi de apa si lua contracte si le dadea mai departe la alti care nu aveau nici o obligatie fata de mine. Imi aduc aminte ca dupa ce unsubcontractor a venit si mia montat teava de gaz in casa si cand sa se intepe in teava de gaz principala au venit si cei de la congaz si lau luat de urechi ca nu avea autorizatie de sudura si lea taiat gazu vecinilor.. Nenea sudoru cand ia vazut pe cei de la gaze a lasat scule tot acolo si a fugit, suculele au fost recuperate jumatate de ora mai tarziu de Maracine si un nou subcontractor care avea autorizație de sudura de la congaz.

Luci
14 noiembrie 2014
Sarlatani

Si voiam sa va zic ca tocmai in iulie am avut si eu gazul tras in casa.

Luci
14 noiembrie 2014
Sarlatani

Scuza preferata a omului care credeti ca este........... va spune ca este internat in spital.

Luci
14 noiembrie 2014
Sarlatani

Si din niste oameni amabili si intelegatori sau transformat in niste scandalagi si mai ales cotofana de nevastasa car era si pe post de telefonista ca la telefonu firmei ea raspundea si urla si oracaia ca nu ii inteleg ca barbasu e internat in spital ca e bolnav ca.....si eu incercam sa ii explic ca nu parbasu vine sa monteze teava de gaz si ca nu barbasu vine sa puna sesizorul electrovalvula.........sa faca celebra sudura in coloana principala....

Reclamantul
14 noiembrie 2014
reclamatie

Eu l-am reclamat pe tipu care mi-a montat centrala centrala la ISCIR si va recomand sa faceti lafel. Pe cei care nu au autorizatie pentru gaz ii puteti verifica pe net la anre.ro. In cazul in care nu sunt autorizati, reclamatii la ANRE

vasile
14 noiembrie 2014
telefon

Ai tot ce iti doresti in viata ta? Ai un plan specific cu ajutorul caruia sa obtii ce iti doresti in viata ta? Intra in afacerea VoipPrepay care te ajuta sa-ti deschizi propiul magazine on line pentru comercializarea de cartele ,plus asigurari,publicitate,telefoane si in curand si altele. . Castiga BANI din: incarcare cartele Orange, Vodafone, Cosmote; Discount 2% .. 4% la combustibil direct pe cardul A-CAR in statiile OMV / PETROM din RO si UE, cu asistenta rutiera gratuita; Discount la Asigurari, in curand si la Partenerii Comerciali, Producatori, in Turism …etc,din Cerinte:un PC si cunostinte minime de folosire. Detalii pt cei interesati va ofer prin email. Pentru cei interesati de detalii trimiteti mesajul "da vreau" la adresa de email vasyduma@gmail.com si promit sa va raspund cu informatii reale in cel mai scurt timp. NU MAI ASTEPTA!!!

silvia
14 noiembrie 2014
operator pc

Cele mai noi locuri de munca!  Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2631 secunde