Ajutor social, după divorț

280
Ajutor social, după divorț - ajutorsoc-1415890086.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Cornelia Moscu, în cazul divorțului cu copii încredințați, pentru obținerea unui ajutor social, este nevoie de hotărârea judecătorească privind pensia de întreținere, precizează consilierul juridic Carmen Gigică. De asemenea, pentru a demonstra modul de gospodărire, solicitantul ajutorului social acordat de primăria de care aparține trebuie să prezinte declarație notarială din care să rezulte acest lucru.

Pe de altă parte, persoanele apte să lucreze, dar care nu realizează venituri din salarii sau din alte activități, trebuie să dovedească faptul că sunt în evidența Agenției Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru angajarea în muncă și, mai ales, că nu au refuzat niciodată, nejustificat, un loc de muncă oferit și nici participarea la un program de pregătire profesională.

Important! Acordarea sau, după caz, neacordarea dreptului la ajutor social se face prin dispoziția scrisă a primarului. În vederea urmăririi respectării condițiilor cerute în astfel de situații, se efectuează anchete sociale la interval de 3 luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Monden : Lora, despre viața de după divorț
Luni, 13 Octombrie 2014
Stire din Monden : Lora divorțează, azi
Pagina a fost generata in 1.0236 secunde