A fost extins programul de ajutorare. Cine are dreptul la pachete de alimente de la Uniunea Europeană

3775
6

Articole de la același autor

În vremuri în care fiecare econo-mie la bugetul pentru mâncare al unei familii este binevenită, constănțenii au ajuns să se înghesuie la cozi, pentru câteva pachete de făină, paste și conserve cu bulion.


Anul acesta, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a decis să extindă Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Acesta este finanțat din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane, un fond special, creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale.  Se pare că, anul acesta, vor mai fi introduse în program aproximativ 700.000 de persoane, care vor primi cupoane pentru alimente. Astfel, dacă în 2013 beneficiau de pachete 2,6 milioane de persoane, de acum, numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferența constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocație pentru susținerea familiei.


"Programul Operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate este o măsură adresată categoriilor vulnerabile, iar vestea bună este că am reușit să mărim cu aproximativ 700.000 numărul beneficiarilor. Pe lângă dublarea sumei de bani și creșterea numărului de bene-ficiari, noutatea față de anul trecut constă în introducerea unor cu-poane prin care se dorește o in-formare corectă în privința ali-mentelor primite și a cantității lor", a precizat Rovana Plumb.


Peste 19.000 de beneficiari, la Constanța
Până acum, de program beneficiau familiile și persoanele singure, cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, șomerii care primesc o indemnizație lunară de până la 400 de lei, precum și cei care nu mai primesc această indemnizație, pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 de lei pe lună, pensionarii beneficiari ai indemnizației sociale, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizate, adulți și copii și persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991, privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război. 


"Creșterea cu 700.000 de persoane s-a datorat dublării bugetului alocat pentru achiziția de alimente în anul 2014. Astfel, dacă în 2013 bugetul era de 56 de milioane de euro, în 2014, bugetul se situează la 120 de milioane de euro, adică 535,8 milioane de lei cu TVA", a adăugat ministrul Muncii. 


În județul Constanța, în 2013, au beneficiat de pachetele cu alimente de Uniunea Europeană, peste 10.000 de persoane. Pachetele sunt distribuite de fiecare primărie în parte, conform unui program local. Ajutoarele care se distribuie conțin două kg de făină, patru kg de mălai, șase kg de orez, 800 de grame de paste făinoase, trei kg de zahăr, jumătate de kg de biscuiți, un kg de fasole, două cutii de mazăre, o cutie de roșii în bulion și o cutie de pastă roșii. 


Comentează știrea

Dan
25 octombrie 2014
"Gandul" zice ...altceva

Lista produselor este diferita in "Gandul": 6 kg de făină albă, 6 kg de mălai, 800 g de paste, 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr și 24 de conserve. pontica isi trage capital si cu aceasta stire! http://www.gandul.info/politica/ia-cuponul-si-da-votul-13444203?utm_source=newsletter&utm_medium=li395_mi97308&utm_content=articol&utm_campaign=FACTURA.+O+incursiune+in+subteranele+finantarii+partidelor+si+campaniilor+electorale.+Campanie+Gandul&utm_term=li395_mi97308_s231415

ath
25 octombrie 2014
Sa recapitulam

Peste 2 ani sarbatorim cea de-a 70-a aniversare la Foametea din 1947.Foametea din 1947 a fost un fel de "bonus" la suferintele razboiului care abia se terminase.Romanul trebuia sa inteleaga ca Dumnezeul lui s-a inscris in PCR. NIHIL SINE PCR ! Romanul trebuia infometat ca sa priceapa ca singura cale de a supravietui este comunismul.Pe strazile Constantei se vindea "PANDISPAN". "Pandispanul" era o mamaliga rece taiata in felii subtiri(mamaliga feliata). De foame,romanul cumpara "pandispan"."Daca nu aveti paine,mancati "pandispan".Era o replica plina de cinism la celebra fraza rostita de Maria Antoaneta.Un sac de malai valora o avere.Sacul de faina se vindea la bariera Constantei.Intrebat-i pe batrani.La 10 ani dupa Foametea din '47,pana prin anii '60, painea si cateva alimente de baza se vindeau numai pe cartela/CUPOANE.Constructia socialismului cerea sacrificii.Datoria externa a Romaniei condusa de Ceausescu a fost cam de 10-13 MILIARDE DOLARI.Pentru o datorie de 13 miliarde de dolari,o tara cu 24 milioane de locuitori a muncit si a suferit mai bine de 10 ani(anii '80).Stiti bine.Intre Constanta si Cernavoda(gara oras) a existat un tren de navetisti care pleca din Constanta la ora 05.30(dimineata).In trenul asta se circula pe scara vagonului.Toata lumea pleca la munca.Se muncea peste 12 ore pe zi,plus sambata si de multe ori duminica.Romanul trebuia sa-si plateasca datoriile.In magazine se videau "adidasi"(copite de porc).In schimb,la BUFETUL PARTIDULUI gaseai pana si icre negre.La "Shop" se gasea ce-ti doreste inimioara.Numai ca acolo te intreba de unde ai dolarii.Se nascuse OMUL NOU sau OMUL SPECIAL.Revolutia din '89 a trecut si Omul Special isi cerea drepturile.Azi,la aproape 70 de ani de la Foametea din '47,un ministru socialist(Rovana Plumb) are "O VESTE BUNA":AVEM 700.000 DE SARACI IN PLUS care vor primi tot atatea CUPOANE(cartele).Cuponul este un fel de ADEVERINTA DE SARAC. Repet,MINISTRUL ARE O VESTE BUNA.....Traiasca SARACIA ! Daca SARACI nu avem,nimic nu avem.Mai multi saraci,inseamna un Pesedeu fericit.In ultimii ani,Romania a pierdut cam 4-5 milioane de cetateni.Au plecat in pribegie(un fel de genocid).Am ramas doar 18 milioane in tara.La 18 milioane de cetateni romani,un ministru socialist inconstient SE LAUDA ca are 3.3 milioane de saraci(de cartele/cupoane).Romanul trebuie sa inteleaga ca painea lui este garantata de PSD. NIHIL SINE PSD ! Pai,sa nu dai cu ei de pamant ?

Dorel
26 octombrie 2014
Munca la domiciliu

Oferta de munca extrem de serioasa! Câștigurile sunt garantate! Căutam operatori online care vor sa câștige cel puțin 300 de dolari lunar, cu o munca ușoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteți textul "Info" la adresa de email: [email protected]

MUNCA LA DOMICILIU
26 octombrie 2014
MUNCA LA DOMICILIU

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.Cerinte: – cunostinte minime PC – necesar calculator cu conexiune internet – varsta minima 18 ani – rabdare,seriozitate Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste,incepe sa lucreze. Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Vasile
26 octombrie 2014
Locuri de munca

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Zizi
26 octombrie 2014
Jos cu Vasile

Bai Vasile. Esti prost ca vaca. Vad ca-mi dai de lucru. Mesajului asta al tau, prin care iti faci reclama in mod abuziv, si pe care il ai scris undeva si ii dai doar copy/paste, ti-l voi contra oridecateori ai sa-mi dau ocazia. Si eu pe al meu il am scris undeva. Si eu ii dau copy/paste ca si tine. MESAJ CATRE CONSTANTENI: OAMENI BUNI, NU VA LUATI DUPA MESAJUL. E O MINCIUNA CARE ASCUNDE MULTE ESCROCHERII. DACA AR FI O FIRMA SERIOASA, AR ALEGE ALT MOD DE A FACE RECLAMA. SE BAZEAZA PE DISPERAREA OAMENILOR SARACI DE A AVEA O VIATA MAI BUNA. GANDITI-VA DE 10 ORI INAINTE DE A DA CURS UNEI ASTFEL DE OFERTE. AVEA O VIATA MAI BUNA. GANDITI-VA DE 10 ORI INAINTE DE A DA CURS UNEI ASTFEL DE OFERTE.

Răspuns la: Locuri de munca
Adăugat de : Vasile, 26 octombrie 2014
Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Cine poate primi ajutor social
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.5032 secunde