Cine poate primi ajutor social

550
2
Cine poate primi ajutor social - cinepoateprimi27-1390836223.jpg

Articole de la același autor

"Numai persoanele singure, care nu muncesc, au dreptul la ajutor social? Dacă părinții sunt divorțați, mai are acest drept?" - în-treabă Camelia Ionescu.
v v v
În principiu, potrivit reglementărilor, ajutorul social se acordă familiilor și persoa-nelor singure, precum și celor fără locuință aflate în situație de nevoie, care trăiesc în adăposturi improvizate. Însă persoanele care fac parte din aceste categorii trebuie să îndeplinească o serie de alte condiții. Or, prima dintre cerințe este ca familiile și persoanele sin-gure să aibă venituri sub nivelul lunar al venitului minim garantat. Iar cuantumul ajutorului social  se stabilește ca diferență între nivelul venitului minim garantat și venitul net lunar al familiei sau persoanei singure. Printre altele, pentru a putea solicita obținerea ajutorului, este nevoie, în principal, de o declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului social, dar și o serie de alte acte doveditoare privind componența familiei.
În cazul divorțului cu copii încredințați, se va prezenta hotărârea judecătorească  privind pensia de întreținere. De asemenea, pentru a demonstra modul de gospodărire, solicitantul ajutorului trebuie să prezinte declarație notarială din care să rezulte acest lucru.
Persoanele apte să lucreze, dar care nu realizează venituri din salarii sau din alte activități, vor prezenta dovada faptului că sunt în evidența Agenției Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru încadrarea în muncă și nu au refuzat, nejustificat, un loc de muncă oferit sau nu au refuzat participarea la un program de pregătire profesională. 
Important! Acordarea sau, după caz, neacor-darea dreptului la ajutor social se face prin dispoziția scrisă a primarului. În vederea urmăririi respec-tării condițiilor cerute în astfel de situații, se efectuează anchete sociale la interval de 3 luni. 


Comentează știrea

iuliana
8 mai 2014
cum primesc ajutor social

buna ma numesc iuliana am 24 de ani si am 3 copiii,sub 5 ani si nu mi se da ajutor social ce as putea sa fac.

cetatean
25 octombrie 2014
ajutor social

Pai, trebuie sa mai faci inca trei copii si atunci sigur primesti ajutor social!

Răspuns la: cum primesc ajutor social
Adăugat de : iuliana, 8 mai 2014
buna ma numesc iuliana am 24 de ani si am 3 copiii,sub 5 ani si nu mi se da ajutor social ce as putea sa fac.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.3853 secunde