Primarul din Mangalia suspendă ajutoarele sociale pentru locuitorii certați cu legea

481
3
Primarul din Mangalia suspendă ajutoarele sociale pentru locuitorii certați cu legea - cristianradu-1358188093.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a întâlnit, ieri, 14 ianuarie, cu reprezentanții comunității rome din localitate și cei ai Partidei Romilor din Constanța pentru a identifica și soluționa problemele cu care se confruntă aceștia. 

La întrunirea desfășurată la Casa de Cultură au mai participat consilieri locali, reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Naționale, Poliției Locale, precum și cei ai Evidenței Populației și Serviciului Social din cadrul Primăriei.

În cadrul dezbaterilor, comandantul Poliției Mangalia, comisarul șef Nicolae Pescaru, a subliniat faptul că unii cetățeni romi, care primesc ajutoare sociale de la Primărie, au comis mai multe infracțiuni, pe raza localității.

"Am constatat că aceste persoane beneficiază de sprijin din partea municipalității, dar totuși i-am descoperit că furau capace de canalizare sau alte materiale feroase, telefoane mobile ale elevilor sau prestau diferite activități de comerț ilicit. Măsura luată împotriva lor a fost cea a urmăririi penale", a precizat Nicolae Pescaru.

La rândul său, primarul Cristian Radu a declarat că nu va acorda clemență celor care încalcă legea, indiferent de etnie.

"Recent, am identificat 90 de persoane, beneficiare de ajutoare de la Primărie, care au comis o serie de fărădelegi. Pe unii i-am ajutat să-și găsească un loc de muncă, dar după trei zile au renunțat, pe motiv că pierdeau ajutorul social. Alții vin băuți la cantina socială și nu au un comportament civilizat. Astfel de practici nu le voi încuraja niciodată, iar acei oameni care nu fac cinste comunității în care trăiesc nu vor mai primi niciun ajutor din partea municipalității", a explicat edilul Mangaliei, precizând că se referă la toți locuitorii orașului, nu doar la cei de etnie romă.

Cristian Radu a mai spus că Primăria va demara un proiect de locuințe sociale de care vor beneficia doar cei care nu sunt certați cu legea. La dezbateri s-a stabilit să se facă demersuri pentru reducerea șomajului în rândul cetățenilor de etnie romă, cu sprijinul municipalității și în funcție de pregătirea profesională a fiecărui solicitant. Totodată, s-a discutat despre măsurile de reducere a abandonului școlar, întocmirea actelor de identitate sau a certificatelor de naștere pentru etnicii romi. 

Comentează știrea

grig
15 ianuarie 2013
Dar ce...?

Dar ce ala care ne-a tinut in frig asta iarna ce este dl primar.

Sandu
15 ianuarie 2013
Si mai departe...

Multi se apuca,chipurile de sport si dupa primele doua febre musculare se lasa,le dispare avantul initial. Cam asa si aici,daca masurile nu vor avea continuitate,daca se va topi vigilenta,va adormi monitorizarea potentialilor infractori,totul ramane doar ca o reclama la baloane de sapun.

carmen ioan
22 ianuarie 2013
locuita

d-l primar sunt un cetatean al orasului mangalia din anul 1977 s-au tot perindat primari si para primari prin acest frumos si pitoresc oras .Problema mare este ca ,toti ce au fost la primarie edlii de ...au incurcat si mai tare lucrurile .EU va rog sa imi spuneti cand va apucati serios de treaba va asigur ca sunt unul dintre cetatenii care fac cinste MANGALIEI NU O LEPRA .Locuiesc intr-o garsoniera cu 2 copii +sotul de 7 ani si am facut demersuri cu dosare cu tot ce trebuie lucram la cfr d-le avem copii la scoala si ne tot amanati si ne tot duceti cu zaharelul am o intrebare d-le cand sunteti dispus sa dati atentie si romanilor ca vad ca va preocupa numai romii.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe casa scării
Vineri, 11 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu într-un bloc din Mangalia
Pagina a fost generata in 1.9692 secunde