Medicul de gardă

Fundulețul copilului se irită des. Ce faceți

2328
1
Fundulețul copilului se irită des.  Ce faceți - medicfundulet-1405433083.jpg

Articole de la același autor

"Am un copil în vârstă de aproape cinci luni, îl îngrijesc ca pe ochii din cap, dar tot i se irită fundulețul. De la o simplă iritare e așa agitat? Plus că folosesc pamperși buni, nu înțeleg ce probleme ar fi! Doar n-o să trec la scutecele de pe vremea bunicii, să fierb la ele…" (M. Popescu)

v v v

Medicul primar pediatru Ecaterina Marga, din cadrul Clinicii Homeo-med, ne-a confirmat că "simpla iritare" - cum o numiți dumneavoas-tră -, a fundulețului bebelușului, este un motiv suficient pentru ca micuțul să fie agitat. Cât privește scutecele de unică folosință, aici ar putea fi o problemă, deși celuloza din compoziția lor nu este iritantă. Problema ar putea proveni de la anumite loțiuni cu care probabil sunt impregnate scutecele, precum alcoolul sau parfumul, loțiuni care pot agresa o piele mai sensibilă. De aceea, în situația în care folosiți pentru copil asemenea scutece, medicul vă recomandă să le înlocuiți cu cele fără alcool, neparfumate, iar dacă lucrurile se complică, să optați, fie și pentru o perioadă, pentru scutece din bumbac. Este adevărat că acest tip de scutece, folosite de generațiile anterioare, nu sunt o soluție prea comodă, dar ar putea rezolva iritațiile severe.

Alte posibile cauze. Medicul vă recomandă, de asemenea, să observați dacă nu cumva iritarea se produce după un contact mai lung cu urina din scutece. Căci dacă sunt mai strânse, pielea transpiră mai mult, nu poate să respire și astfel se creează condițiile propice dezvoltării bacteriilor, care irită pielea bebelușului. O soluție ar fi schimbarea cât mai des, măcar noaptea, când copilul poate fi învelit în pânză curată din bumbac. Totuși, medicul vă recomandă să mergeți cu bebelușul la pediatru, căci numai în urma unui consult și a discuției cu dumneavoastră se pot depista cauzele iritației. 

Comentează știrea

bibi
16 iulie 2014
crema

Incercati crema dr Voinescu..e foarte buna.se gaseste in farmacie

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Stire din Diverse : Cum pregătiți copilul pentru tabără
Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Actual : Copil român, mort în Italia
Pagina a fost generata in 0.7781 secunde