Medicul de gardă

Hepatita D, mai puțin agresivă?

142
Hepatita D, mai puțin agresivă? - medichepatitad-1397057653.jpg

Articole de la același autor

"Se poate ca un om să aibă, în același timp, și hepatită B, și hepatită D, cum ar veni, un dublu diagnostic la ficat? Hepatita D e ceva mai mai ușor?" (Liliana Ilie).
v v v
Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, hepatita de tip D sau hepatita delta, este tot o infecție a ficatului, cauzată de virusul minuscul delta. Problema este că acest virus se prezintă aidoma unui parazit și nu poate să se dezvolte decât în asociere cu virusul hepatic B. Așa se explică de ce s-a primit un… dublu diagnostic. Așadar, virusul delta nu poate să infecteze de unul singur, ci doar împreună cu virusul B. Date fiind aceste condiții, medicul a precizat că, în astfel de situații, nici diagnosticul nu este atât de ușor de stabilit, mai ales că nu există simptome. Dealtfel, la momentul declanșării bolii, și în cazul hepatitei de tip B, persoana afectată nu resimte nicio durere, niciun simptom.
Prevenția, esențială! Așa stând lucrurile, medicul readuce pe tapet importanța extraordinară, în scop de prevenție a dezvoltării oricărei boli, a efectuării, periodic, a analizelor medicale de laborator, care pot indica prezența unor virusuri în corp, inclusiv a virusului hepatitei D. Dacă aceste analize sunt ignorate, este posibil ca diagnosticul să se afle când ficatul se confruntă deja cu probleme severe de sănătate.  O metodă eficientă de prevenire este și vaccinarea pentru virusul B, atâta vreme cât cele două virusuri hepatice acționează împreună. 
Important! Și virusul de tip D, ca și virusul B, se poate transmite prin contactul cu sânge infectat, dar și pe cale sexuală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2189 secunde