Leac pentru colesterol, glicemie și tensiune
Datorită conținutului său, lintea are capacitatea de a regal colesterolul, glicemia și tensiunea arterială.
Câți dintre noi știu că lintea este unul dintre alimentele recomandate pentru o dietă sănătoasă? Potrivit Ckick sănătate, lintea aduce organismului o serie de beneficii majore și, în plus, constituie o sursă de fibre și de vitamina B. Specialiștii spun că ho farfurie de linte pe zi asigură energie organismului. În plus, este sățioasă, te ajută să ții în frâu apetitul și, implicit, să-ți menții silueta. Nu în ultimul rând, acest aliment are proprietatea de a îmbunătăți digestia și previne apariția balonării și a constipației.
Prietena metabolismului
S-a constatat că persoanele care mănâncă frecvent linte își normalizează, nivelul colesterolului și al glicemiei și își reglează tensiunea arterială. Nu în ultimul rând, fierul din linte reglează metabolismul, ajută organismul să ardă mai mulți carbohidrați și, astfel, ne ajută să nu ne îngrășăm.
Aduce somnul
Lintea conține folați - compuși din vitamina B - care ajută celulele pielii să se regenereze. De asemenea, ei contribuie la menținerea sănătății neurologice. Carența de folați din organism duce la apariția oboselii, a depresiei și chiar a unor ticuri greu de controlat. Mai mult, persoanele care nu au în corp o cantitate suficientă de folați se confruntă cu insomnie, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradițională chineză.
Îmbunătățește circulația sangvină
Folații din linte au și proprietatea de a contribui la crearea celulelor roșii din sânge, asigurând, astfel, un transport mai eficient al oxigenului în organism. De asemenea, lintea îmbunătățește circulația sangvină și diminuează riscul apariției bolilor cardiovasculare.
Atenție la efectele secundare
Este posibil ca după un consum de linte să apară crampe, diaree, flatulență. Chiar și așa, lintea este recomandată și gravidelor, pentru că are proprietatea de a reduce riscul apariției malformațiilor sau a altor complicații.
De precizat că persoanele care consumă cantități foarte mari de linte își pun în pericol sănătatea rinichilor, iar cine este alergic la alune, semințe etc. trebuie să consume line cu precauție și în cantități foarte mici.
Câți dintre noi știu că lintea este unul dintre alimentele recomandate pentru o dietă sănătoasă? Potrivit Ckick sănătate, lintea aduce organismului o serie de beneficii majore și, în plus, constituie o sursă de fibre și de vitamina B. Specialiștii spun că ho farfurie de linte pe zi asigură energie organismului. În plus, este sățioasă, te ajută să ții în frâu apetitul și, implicit, să-ți menții silueta. Nu în ultimul rând, acest aliment are proprietatea de a îmbunătăți digestia și previne apariția balonării și a constipației.
Prietena metabolismului
S-a constatat că persoanele care mănâncă frecvent linte își normalizează, nivelul colesterolului și al glicemiei și își reglează tensiunea arterială. Nu în ultimul rând, fierul din linte reglează metabolismul, ajută organismul să ardă mai mulți carbohidrați și, astfel, ne ajută să nu ne îngrășăm.
Aduce somnul
Lintea conține folați - compuși din vitamina B - care ajută celulele pielii să se regenereze. De asemenea, ei contribuie la menținerea sănătății neurologice. Carența de folați din organism duce la apariția oboselii, a depresiei și chiar a unor ticuri greu de controlat. Mai mult, persoanele care nu au în corp o cantitate suficientă de folați se confruntă cu insomnie, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradițională chineză.
Îmbunătățește circulația sangvină
Folații din linte au și proprietatea de a contribui la crearea celulelor roșii din sânge, asigurând, astfel, un transport mai eficient al oxigenului în organism. De asemenea, lintea îmbunătățește circulația sangvină și diminuează riscul apariției bolilor cardiovasculare.
Atenție la efectele secundare
Este posibil ca după un consum de linte să apară crampe, diaree, flatulență. Chiar și așa, lintea este recomandată și gravidelor, pentru că are proprietatea de a reduce riscul apariției malformațiilor sau a altor complicații.
De precizat că persoanele care consumă cantități foarte mari de linte își pun în pericol sănătatea rinichilor, iar cine este alergic la alune, semințe etc. trebuie să consume line cu precauție și în cantități foarte mici.
Comentează știrea
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 16 Mai 2014
Vineri, 16 Mai 2014
Vineri, 16 Mai 2014
Vineri, 16 Mai 2014
Vineri, 16 Mai 2014
Vineri, 16 Mai 2014
Vineri, 16 Mai 2014
Vineri, 16 Mai 2014
Joi, 15 Mai 2014
Joi, 15 Mai 2014
Joi, 15 Mai 2014
Joi, 15 Mai 2014