Leacuri simple pentru ficatul bolnav

319
Pentru buna funcționare a organismului, ficatul se implică non-stop: el produce proteine, colesterol, elimină toxinele din corp, furnizând acestuia energia de fiecare zi. Totuși, ficatul are și dușmani aprigi, care-i afectează buna funcționare, iar în linia întâi se aliniază: oboseala, stresul, alcoolul și hrana nesănătoasă. Din fericire, există și leacuri simple pentru ficatul bolnav. Iată câteva dintre acestea, citate de Click sănătate:

Sunătoarea. În compoziția plantei au fost identificați 15 compuși care atribuie sunătoarei puteri vindecătoare pentru un număr impresionant de boli. Planta acționează ca sedativ, antiseptic, cicatrizant, antiinflamator hepatic și intestinal, antibiotic, revigorant și ca remineralizant.

Pentru hepatita cronică și acută, sunătoarea este de un real folos, deoarece protejează ficatul de procesele distructive. În această afecțiune se recomandă infuzia de sunătoare, câte un litru pe zi, în cure de câte patru săptămâni, urmate de o pauză de trei săptămâni.

Cura cu tinctură de sunătoare are efecte antiinflamatoare, antiseptice și astringente în toate afecțiunile hepatice. Se iau câte zece picături de trei ori pe zi, un interval de trei săptămâni pe lună.

Amestec de plante pentru ficat și bilă. Prin asocierea unor plante precum menta, coada-șoricelului, sunătoarea, turița-mare (câte o lingură din fiecare) se obține un ceai complex, cu proprietăți curative, indicat în afecțiunile hepatice și în cele biliare. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de amestec de plante la o cană cu apă. Se administrează câte două căni pe zi, vreme de două săptămâni pe lună.

Mierea. Consumată dimineața, la micul dejun, mierea asigură organismului elementele nutritive care-l revigorează pentru o nouă zi de lucru. Este unul dintre cele mai energetice alimente, foarte ușor asimilabil în organism. În compoziția acestui tonic miraculos se găsesc vitamine, minerale, (fosfor, fier, sodiu, magneziu, siliciu), acizi (formic, acetic, citric, malic), hidrați de carbon, pentru a numi doar o parte dintre valoroasele lui elemente nutritive, care prelungesc viața. În afecțiunile hepatice, mierea acționează ca detoxifiant, administrându-se între mesele principale (câte două-trei lingurițe pe zi, în cure de 20 de zile pe lună), până la ameliorarea bolii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cârnăciori de post
Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.8028 secunde