Meniu de week-end

123
Meniu de week-end - fooddrinks1341489127135232080813-1379713958.jpg

Articole de la același autor

Ficăței aromați. Ingrediente: 1 kg ficăței de pui, 2 cepe, 50 ml ulei, sare, piper, verdeață. Garnitura: 5 cartofi mari, sare, pătrunjel verde, 50 g ulei. Decor: salată verde, de preferat creață, roșii. Mod de preparare: Ficățeii se spală și se pun într-un bol, straturi - straturi cu ceapa tăiată rondele, sarea și se lasă circa două ore la rece. După acest timp se înlătură ceapa, iar ficățeii se pun cu ulei într-o tigaie. Când sunt bine rumeniți pe ambele părți se adaugă piper și sare după gust. Separat, într-o cratiță se pun la fiert, în apă cu sare, cartofii curățați, spălați și tăiați rondele. Când sunt fierți se scot și se prăjesc câteva momente în ulei încins pe ambele părți. Se adaugă sare după gust. Pe un platou cu salata verde se adaugă ficățeii, cartofii, peste care se presară verdeață tocată mărunt. Se servesc calzi, cu salată.

Pui cu sos grecesc. Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe, aripi, piept), 150 ml ulei, sare, 400 g sos grecesc tzatziki. Mod de preparare: Carnea de pui se pune într-o tavă de yena, se adaugă uleiul și se presară sare. Se introduce la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Este gata când carnea prinde o crustă aurie. Se scoate din cuptor și se lasă un minut. Apoi se pune pe farfurie și se toarnă deasupra sosul tzatziki. Se servește cu garnitură de cartofi copți.

Prăjitură cu pere. Ingrediente: 4 ouă, 100 g smântână, 50 ml lapte, 200 g unt, un praf de sare, 200 g zahăr, un praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, făină cât cuprinde. Umplutura: 50 g zahăr, pere. Decor: miere. Mod de preparare: Perele se spală, apoi se taie felii și se pun într-un vas cu zahăr. Într-un bol mixăm untul cu zahărul, adăugăm smântâna, ouăle, laptele, praful de sare și zahărul vanilat. Se mixează circa cinci minute. Se adaugă apoi făina treptat, până obținem un aluat potrivit de modelat. Într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt se întinde aluatul, iar deasupra adăugăm feliile de pere. Se introduce tava în cuptorul încălzit la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. După ce se scoate din cuptor, cu ajutorul unei pensule ungem cu miere întregul strat de pere. Se servește, de preferat, cu frișcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Joi, 31 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici
Pagina a fost generata in 1.277 secunde