Meniu de week-end
123
Articole de la același autor
Părăsirea de domiciliu, una și aceeași cu abandonul de familie?
07 Septembrie 2013
Unde schimbați banii rupți, deteriorați sau murdari
12 Septembrie 2013
Cât te costă să deschizi o AFACERE CU JOCURI DE NOROC
13 Septembrie 2013
Este obligat soțul divorțat să-și întrețină fosta consoartă?
05 August 2013
Ficăței aromați. Ingrediente: 1 kg ficăței de pui, 2 cepe, 50 ml ulei, sare, piper, verdeață. Garnitura: 5 cartofi mari, sare, pătrunjel verde, 50 g ulei. Decor: salată verde, de preferat creață, roșii. Mod de preparare: Ficățeii se spală și se pun într-un bol, straturi - straturi cu ceapa tăiată rondele, sarea și se lasă circa două ore la rece. După acest timp se înlătură ceapa, iar ficățeii se pun cu ulei într-o tigaie. Când sunt bine rumeniți pe ambele părți se adaugă piper și sare după gust. Separat, într-o cratiță se pun la fiert, în apă cu sare, cartofii curățați, spălați și tăiați rondele. Când sunt fierți se scot și se prăjesc câteva momente în ulei încins pe ambele părți. Se adaugă sare după gust. Pe un platou cu salata verde se adaugă ficățeii, cartofii, peste care se presară verdeață tocată mărunt. Se servesc calzi, cu salată.
Pui cu sos grecesc. Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe, aripi, piept), 150 ml ulei, sare, 400 g sos grecesc tzatziki. Mod de preparare: Carnea de pui se pune într-o tavă de yena, se adaugă uleiul și se presară sare. Se introduce la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Este gata când carnea prinde o crustă aurie. Se scoate din cuptor și se lasă un minut. Apoi se pune pe farfurie și se toarnă deasupra sosul tzatziki. Se servește cu garnitură de cartofi copți.
Prăjitură cu pere. Ingrediente: 4 ouă, 100 g smântână, 50 ml lapte, 200 g unt, un praf de sare, 200 g zahăr, un praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, făină cât cuprinde. Umplutura: 50 g zahăr, pere. Decor: miere. Mod de preparare: Perele se spală, apoi se taie felii și se pun într-un vas cu zahăr. Într-un bol mixăm untul cu zahărul, adăugăm smântâna, ouăle, laptele, praful de sare și zahărul vanilat. Se mixează circa cinci minute. Se adaugă apoi făina treptat, până obținem un aluat potrivit de modelat. Într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt se întinde aluatul, iar deasupra adăugăm feliile de pere. Se introduce tava în cuptorul încălzit la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. După ce se scoate din cuptor, cu ajutorul unei pensule ungem cu miere întregul strat de pere. Se servește, de preferat, cu frișcă.
Pui cu sos grecesc. Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe, aripi, piept), 150 ml ulei, sare, 400 g sos grecesc tzatziki. Mod de preparare: Carnea de pui se pune într-o tavă de yena, se adaugă uleiul și se presară sare. Se introduce la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Este gata când carnea prinde o crustă aurie. Se scoate din cuptor și se lasă un minut. Apoi se pune pe farfurie și se toarnă deasupra sosul tzatziki. Se servește cu garnitură de cartofi copți.
Prăjitură cu pere. Ingrediente: 4 ouă, 100 g smântână, 50 ml lapte, 200 g unt, un praf de sare, 200 g zahăr, un praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, făină cât cuprinde. Umplutura: 50 g zahăr, pere. Decor: miere. Mod de preparare: Perele se spală, apoi se taie felii și se pun într-un vas cu zahăr. Într-un bol mixăm untul cu zahărul, adăugăm smântâna, ouăle, laptele, praful de sare și zahărul vanilat. Se mixează circa cinci minute. Se adaugă apoi făina treptat, până obținem un aluat potrivit de modelat. Într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt se întinde aluatul, iar deasupra adăugăm feliile de pere. Se introduce tava în cuptorul încălzit la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. După ce se scoate din cuptor, cu ajutorul unei pensule ungem cu miere întregul strat de pere. Se servește, de preferat, cu frișcă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 01 Iunie 2012
Joi, 31 Mai 2012
Vineri, 02 August 2013
Vineri, 28 Decembrie 2012
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012