Pensionarea cu cinci ani înainte de termen

5098
3

Articole de la același autor

"Aș vrea să mă pensionez anticipat și mă interesează dacă pot să depun personal dosarul și de ce acte am nevoie. Mai am încă patru ani și 11 luni până să am dreptul la pensia de limită de vârstă și mi s-a spus că pot să cer pensia anticipată. Vă mulțumesc, Elena Nicolae".

v v v

Cererea pentru pensionarea cu cinci ani înainte de termenul legal se depune, potrivit reglementărilor în vigoare, de către persoana care dorește să întrerupă activitatea, atenție, în termen de 90 de zile de la data îndeplinirii condițiilor.

Documente necesare

Dosarul pentru pensionarea anticipată parțială se depune la ghișeul Casei Județene de Pensie și trebuie să conțină următoarele acte: carnetul de muncă (original și copie), carnetul de asigurări sociale (original și copie), toate actele în măsură să ateste vechimea în muncă, adeverința din care să rezulte cu claritate sporurile și adaosurile reglementate prin lege sau prin contractul colectiv sau individual de muncă pentru perioada 1 aprilie 1992 - 1 aprilie 2001, adeverința privind condițiile de muncă speciale și/sau deosebite, evident, dacă este cazul, dovada stagiului de cotizare și o adeverință care să certifice încetarea calității de asigurat. În funcție de situație, se mai pot cere și alte acte prevăzute de lege. 

Comentează știrea

schiopu ion
27 decembrie 2013
pensionare anticipata partial

am 56 de ani impliniti am lucrat 22 de ani in grupa 2a de munca total 35 de ani cotizati cand ma pot pensiona anticipat chiar cu penalitatile aferente conform legii pensiilor in vigoare va multumesc si astept un raspuns.

ileana
15 mai 2014
pensionare

am 58 de ani si 31 ani in campul muncii care este varianta de pensionare? multumesc

carmen
21 mai 2014
pensie anticipata partiala

as dori sa stiu cand trebuie depus dosarul de pensie anticipata partiala,legea din 2010 spune ca ma pot pensiona anul acesta la 56 si 2 luni,am 31 ani si 2 luni vechime.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Social : Cum vă pensionați anticipat
Pagina a fost generata in 0.4787 secunde